top of page

5 Filme de Oscar, mai putin cunoscute, disponibile pe Netflix!

Filme bune. Filme pentru care ai pregatit deja popcorn, ai aranjat cat mai comod canapeaua si ai chemat deja si gasca de prieteni in vizita. Filme care iti raman in memorie mult timp dupa ce le-ai vazut. Filme de Oscar, disponibile pe Netflix. Sa incepem.


Girl, Interrupted (1999) - IMDB 7.3

Biografic, Drama


Filmul, castigator al unui premiu Oscar o are in rol principal pe Angelina Jolie si este bazat pe povestea scriitoarei Susanna Kaysen care relateaza sederea ei de 18 luni la un spital de boli psihice la sfarsitul anilor 1960. Pe langa Angelina, filmul mai are o super actrita: Winona Rider.


Mank (2020) - IMDB 6.8

Biografic, Comedie, Drama


Un film castigator al 2 premii Oscar cu Gary Oldman, Amanda Seyfried si Lily Collins. Hollywood-ul anilor 1930 este reevaluat prin ochii criticului si scenaristului alcoolic Herman J. Mankiewicz, in timp ce se grabeste pentru a termina scenariul pentru Citizen Kane (1941).


My Octopus Teacher (2020) - IMDB 8.1

Documentar


Un film diferit. Un film care a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun documentar. Un documentar exceptional pe care ti-l recomandam cu drag chiar daca nu-ti plac deloc documentarele. Da-i o sansa, atat iti zicem. Un realizator de film stabileste o prietenie neobisnuita cu o caracatita care traieste intr-o padure de alge din Africa de Sud, invatand in timp ce animalul isi impartaseste misterele lumii lui.


Roma (2018) - IMDB 7.7

Drama


Castigator al 3 premii Oscar, filmul reda povestea unui an din viata unei familii din clasa de mijloc in Mexico City, la inceputul anilor 1970. Este un film extrem de premiat, castigand in total nu mai putin de 252 de premii din domeniul cinematografiei!


Ma Rainey's Black Bottom (2020) - IMDB 6.9

Drama, Muzical


Tensiunile cresc atunci cand cantareata de blues Ma Rainey si trupa ei se aduna la un studio de inregistrari din Chicago in periculoasa perioada a anilor 1920. Viola Davis si Chadwick Boseman (Black Panther) fac o echipa actoriceasca exceptionala. Un film care a castigat 2 premii Oscar.


Citeste si:


83.743 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page