top of page

Cele mai bune filme cu Gerard Butler!

Un actor extraordinar, Gerard James Butler s-a nascut in Paisley, Scotia, din parintii Margaret si Edward Butler. Gerard si-a petrecut o parte din copilarie in Montreal, Quebec, dar a crescut in mare parte, impreună cu fratele si sora lui mai mare, in orasul natal, Paisley. Parintii lui au divortat cand el era copil, iar el si frații sai au fost crescuti de mama lor, care s-a recasatorit ulterior.

Nu a avut niciun contact cu tatal sau pana la 16 ani, dupa care au devenit foarte apropiati. Tatal sau a murit cand Gerard avea 20 de ani si a decis sa urmeze Universitatea Glasgow, unde a studiat pentru a fi avocat. A fost presedinte al societatii de avocatura a scolii datorita personalitatii sale deschise si a abilitatilor sociale.


Cum a trecut de la Drept la Actorie?


Cariera sa de actor a inceput cand a fost abordat intr-o cafenea din Londra de actorul Steven Berkoff, alaturi de care a aparut ulterior in Attila (2001), si care i-a oferit un rol intr-o productie de scena „Coriolanus” - ulterior, Butler l-a jucat pe Tullus Aufidius in mega productia cinematografica Coriolanus (2011). Dupa aceea, Butler a decis sa renunțe la drept pentru actorie si a ajuns unul dintre cei mai mari actori la nivel international.



Care sunt cele mai bune filme cu Gerard Butler?


300 (2006) - IMDB 7.6

Actiune, Drama


"Tonight we dine in hell!"


Gerard Butler si Lena Headey (Game of Thrones) joaca intr-un film legendar, pe care daca nu il stii, nu ai scuze. Filmul reda o particica de istorie sangeroasa, atunci cand Regele Leonidas al Spartei si o armata de 300 de oameni au luptat cu persii la Termopile in 480 i.Hr.


Law Abiding Citizen (2009) - IMDB 7.4

Actiune, Crima, Drama


"I'm gonna pull the whole thing down.I'm gonna bring the whole fuckin' diseased, corrupt temple down on your head.It's gonna be biblical!"


Un barbat frustrat decide sa ia dreptatea in propriile maini dupa ce o intelegere dubioasa il elibereaza pe unul dintre ucigasii familiei sale. Gerard Butler si Jamie Foxx intr-un film care te va tine in priza de la inceput pana la sfarsit.


P.S. I Love You (2007) - IMDB 7.0

Comedie, Drama, Romantic


O tanara vaduva descopera ca raposatul ei sot i-a lasat 10 mesaje, menite sa-i atenueze durerea pierderii lui si sa inceapa o noua viata. Gerard Butler joaca alaturi de Hilary Swank in aceasta drama romantica super...super lacrimogena dar foarte frumoasa.


Den of Thieves (2018) - IMDB 7.0

Actiune, Drama, Crima


O unitate de elita a departamentului serifului din Los Angelers si cel mai de succes echipaj de jaf de banci din stat se ciocnesc, pe masura ce infractorii planuiesc un furt aparent imposibil asupra Bancii Rezervei Federale.


RocknRolla (2008) - IMDB 7.2

Actiune, Thriller, Crima


Cand un mafiot rus orchestreaza o achizitie ilegala pentru un teren, milioane de dolari sunt puse in joc, tragand intreaga lume interlopa a Londrei fix intr-un moment in care vechiul regim criminal pierde teren in favoarea unei grupari straine extrem de bogate. Gerard joaca alaturi de Idris Elba in acest thriller captivant.


The Phantom of The Opera (2004) - IMDB 7.2

Drama, Muzical, Romantic


O tanara soprana devine obsesia unui geniu muzical desfigurat si criminal care locuieste sub Opéra din Paris. Film nominalizat la 3 premii Oscar.


Hunter Killer (2018) - IMDB 6.6

Actiune, Thriller


Un capitan de submarin american face echipa cu formatine Navy Seals pentru a-l salva pe presedintele rus, care a fost rapit de un general necinstit.


Olympus Has Fallen (2013) - IMDB 6.5

Actiune, Thriller


Agentul secret Mike Banning se trezeste prins in Casa Alba in urma unui atac terorist si lucreaza cu securitatea nationala pentru a-l salva pe presedintele Americii de rapitorii sai. Cu Morgan Freeman in rolul presedintelui si Aaron Eckhart alaturi de Gerard Butler, stii deja ca e un film bun.



15.034 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page