top of page

Filme bune 2023: Un super film crima cu Emily Blunt si Chris Evans, disponibil pe Netflix!


Emily Blunt ofera o interpretare remarcabila in "Pain Hustlers", un film captivant de crima, vizibil influentat de filme precum Erin Brockovich, The Big Short si The Wolf of Wall Street.



Povestea filmului


"Pain Hustlers" povesteste viata Lizei Drake (Blunt), o femeie cu o istorie cel putin interesanta si cumva intunecata, care a abandonat scoala si lupta pentru o viata mai buna. Ceea ce o face, intr-un fel, simpatizata, este ca nu face asta doar pentru ea, ci si pentru fiica ei mica (Chloe Coleman), care sufera de o afectiune medicala potential fatala.


Cand Liza obtine un loc de munca la o companie farmaceutica aflata in cadere libera in Florida Centrala, norocul incepe sa-i surada. Liza nu dovedeste doar ca este o vanzatoare priceputa, ci si o persoana talentata in relationarea cu oamenii, care stie cum sa ii atraga pe medici sa prescrie medicamentul pe care il vinde pacientilor lor. Pana acum, totul merge bine, iar succesul (si viata de lux) se iveste curand pentru Liza, seful ei (Chris Evans) si investitorul lor financiar (Andy Garcia), care este deja multimilionar, locuind intr-o vila foarte retrasa.



Problema este ca medicamentul pe care il vand, fentanyl, nu este doar extrem de dependent, ci, in timp, poate duce si la supradoze mortale. O alta problema este mita pe care o folosesc pentru a convinge medicii care nu sunt atat de usor de influentat. Alarma suna atunci cand autoritatile incep o ancheta penala, in timp ce Liza incepe sa aiba indoieli morale cu privire la ceea ce face pentru traiul ei.


Regie buna, scenariu excelent


Filmul este regizat de David Yates, cunoscut in principal pentru filmele sale Harry Potter si Fantastic Beasts. A fost scris de Wells Tower, care a adaptat un articol din New York Times Magazine scris de Evan Hughes, care ulterior a transformat acel articol intr-o carte de non-fictiune intitulata The Hard Sell.



Cu toate acestea, inspiratia desprinsa din Scorsese si altii face ca filmul sa fie destul de interesant din punct de vedere vizual, invatandu-ne, de asemenea, destule despre modul in care functioneaza industria farmaceutica in Statele Unite, unde pacientii sunt secundari castigului financiar. Posibil ca pentru americani sa nu fie o surpriza, dar pentru noi ca europeni, s-ar putea sa fiti uimiti de felul in care functioneaza acest sistem.


Interpretare excelenta din partea lui Emily Blunt


Si ceea ce mentine filmul in miscare mai presus de orice, este Blunt, care este prezenta in aproape fiecare scena si surprinde toate inaltimile si coborasurile arcului emotional al Lizei. Este o actrita foarte talentata si, chiar daca are destule oportunitati sa straluceasca in filme precum A Quiet Place sau chiar Jungle Cruise, ar fi frumos sa o vedem mai des in drame de genul acesta.




14.752 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page