top of page

Recomandare film de actiune nominalizat la 6 premii Oscar cu Tom Hanks, disponibil pe HBO Max!

"Captain Phillips" este un film american din 2013, regizat de Paul Greengrass si bazat pe evenimentele reale ale rapirii navei Mearsk Alabama in 2009 de catre piratii somalezi. Filmul a fost produs de Scott Rudin, Dana Brunetti si Michael De Luca si distribuit de Columbia Pictures.

Tom Hanks il interpreteaza pe Richard Phillips, capitanul navei Mearsk Alabama, care navigheaza prin Golful Aden cand nava este luata ostatica de piratii somalezi. Phillips incearca sa protejeze membrii echipajului sau si sa le negocieze eliberarea, in timp ce in afara, fortele navale americane incearca sa rezolve situatia. Filmul exploreaza teme precum tensiunea dintre cultura occidentala si cea somaleza, precum si impactul globalizarii asupra lumii. De asemenea, arata cat de vulnerabile sunt navele comerciale moderne in fata atacurilor piratilor somalezi, care au devenit o amenintare serioasa pentru traficul maritim international.

Tom Hanks ofera o interpretare remarcabila a capitanului Phillips, transmitand cu succes emotiile intense prin care trece personajul sau. De asemenea, Barkhad Abdi, care interpreteaza rolul liderului piratilor somalezi, ofera o interpretare impresionanta si puternica. "Captain Phillips" a fost bine primit de critici si a avut un succes comercial considerabil. Filmul a fost nominalizat la mai multe premii, inclusiv la Premiile Oscar, unde a obtinut nominalizari la "Cel mai bun film", "Cel mai bun actor in rol principal" pentru Tom Hanks si "Cel mai bun actor in rol secundar" pentru Barkhad Abdi.


Filmul este disponibil pe HBO Max.9.128 afișări0 comentarii

Commenti


Film sau Serial?

bottom of page