top of page

Top 10 cele mai bune filme cu Denzel Washington! Tu cate ai vazut? (actori de Oscar)

Denzel Washington este un actor, regizor si producator american, recunoscut pe plan mondial pentru talentul sau exceptional si pentru contributia semnificativa adusa industriei cinematografice. Nascut pe 28 decembrie 1954, in Mount Vernon, New York, Washington a avut o cariera remarcabila care se intinde pe mai multe decenii. Cu o prezenta scenica captivanta si o varietate de roluri complexe, a castigat numeroase premii, inclusiv doua premii Oscar pentru "Cel mai bun actor in rol principal" pentru performantele sale memorabile in filmele "Training Day" si "Glory". Pe langa succesul sau in industria filmului, Denzel Washington este cunoscut si pentru angajamentul sau fata de cauze sociale si caritabile, reflectand atat profesionalismul sau cat si un caracter impecabil.

Haideti sa descoperim impreuna care sunt cele mai bune 10 filme cu Denzel Washington!




John Q (2002) - IMDB 7.1

Crima, Drama, Thriller


John Quincy Archibald ia ostatici o sală de urgență a unui spital atunci când asigurarea sa medicala nu acoperă transplantul de inimă al fiului său. Un film exceptional pe care sub nicio forma nu trebuie sa-l ratezi!



Flight (2012) - IMDB 7.3

Drama, Thriller


Un pilot de linie salvează aproape toți pasagerii din avionul său, care prezintă defecțiuni, iar în cele din urmă se prăbușește, însă o anchetă asupra accidentului dezvăluie ceva îngrijorător.



Inside Man (2006) - IMDB 7.6

Crima, Drama, Mister


Un detectiv de politie, un hot de banci si un broker influent intra intr-un joc periculos in ceea ce initial pare jaful perfect. Cu Denzel Washington si Clive Owen in rolurile principale!




Malcom X (1992) - IMDB 7.7

Biografie, Drama


Biografia epica a controversatului și influentului lider naționalist de culoare, de la viața sa timpurie și cariera sa ca si gangster de mica anvergură, până la slujirea sa ca membru al Națiunii Islamului.



Fences (2016) - IMDB 7.2

Drama


Un tată afro-american din clasa muncitoare încearcă să-și crească familia în anii 1950, confruntându-se cu evenimentele vieții sale.




The Equalizer (2014) - IMDB 7.2

Actiune, Crima, Thriller


Un barbat care crede ca a lasat in urma trecutul sau misterios nu poate sta deoparte atunci cand intalneste o fata tanara sub controlul unor gangsteri rusi extrem de violenti.



Man on Fire (2004) - IMDB 7.7

Actiune, Crima


În Ciudad de México, un fost agent al CIA jură răzbunare împotriva celor care au comis un act de neînchipuit împotriva familiei pe care a fost angajat să o protejeze.




Training Day (2001) - IMDB 7.7

Thriller, Actiune, Crima


Castigator al unui premiu Oscar, filmul spune povestea unui politist incepator care isi petrece prima zi ca ofiter de narcotice din Los Angeles alaturi de un detectiv necinstit care nu este ceea ce pare a fi. Un film cu Denzel Washington si Ethan Hawke.



American Gangster (2007) - IMDB 7.8

Biografie, Crima


Un polițist din New York City este însărcinat să-l doboare pe Frank Lucas, regele drogurilor din Harlem, a cărui viață reală a inspirat acest film parțial biografic. Film nominalizat la 2 premii Oscar!




Glory (1989) - IMDB 7.8

Biografie, Drama, Istoric


Robert Gould Shaw conduce prima companie voluntară compusă în întregime din soldați afro-americani în timpul Războiului Civil din SUA, luptând împotriva prejudecăților atât din partea propriului său armate Uniune, cât și a confederaților.





filme bune, top filme, cele mai bune filme, filme Denzel Washington, Denzel Washington, top filme Denzel, top filme Denzel Washington, filme actiune, top filme actiune, filme bune actiune, cele mai bune filme actiune






Comments


Film sau Serial?

bottom of page