top of page

Top 10 cele mai bune filme SF din ultimul deceniu! Care este preferatul tau?

Filmele SF au fost intotdeauna o sursa de inspiratie pentru fanii genului, iar in ultimii 10 ani am avut parte de multe productii impresionante care ne-au captivat imaginatia. Iata cateva dintre cele mai bune filme SF din ultimul deceniu."Interstellar" (2014)


Regizat de Christopher Nolan, acest film urmareste aventurile unei echipe de astronauti care incearca sa gaseasca o noua casa pentru omenire pe masura ce Pamantul devine de nelocuit.


"Blade Runner 2049" (2017)


Acest film este continuarea clasicului "Blade Runner" si este regizat de Denis Villeneuve. In acesta, un nou replicant descopera un secret care poate schimba lumea si cauta ajutorul detectivului original, Rick Deckard.


"Gravity" (2013)


Regizat de Alfonso Cuarón, acest film urmareste povestea unei astronaute care lupta sa supravietuiasca dupa ce nava sa este distrusa in timpul unei misiuni in spatiu."Inception" (2010)


Regizat de Christopher Nolan, acest film urmareste aventurile unui hot de informatii care intra in visele oamenilor pentru a fura informatii valoroase.


"Her" (2013)


Regizat de Spike Jonze, acest film urmareste povestea unui barbat singur care se indragosteste de un sistem de operare inteligent, care ii raspunde la comenzi si ii intelege emotiile.


"Ex Machina" (2014)


Regizat de Alex Garland, acest film urmareste povestea unui tanar programator care este invitat sa testeze inteligenta artificiala a unui robot feminin, ceea ce duce la evenimente neasteptate si periculoase.


"Arrival" (2016)


Regizat de Denis Villeneuve, acest film urmareste povestea unei lingviste care este recrutata de guvernul american pentru a comunica cu extraterestrii care au ajuns pe Pamant.


"Annihilation" (2018)


Regizat de Alex Garland, acest film urmareste povestea unui grup de femei care intra intr-o zona misterioasa numita "Shimmer", unde legile fizice ale realitatii sunt distorsionate.


"The Martian" (2015)


Regizat de Ridley Scott, acest film urmareste povestea unui astronaut care este lasat in urma pe Marte si trebuie sa supravietuiasca pe cont propriu pana cand va putea fi salvat.


"Dune" (2021)


Dune urmareste povestea lui Paul Atreides, un tanar care este trimis impreuna cu familia sa pe planeta Arrakis, unde se gaseste o substanta unica numita "melange", care este extrem de valoroasa si este utilizata pentru calatoriile interstelare. Paul si familia sa se lupta pentru a pastra controlul asupra planetei impotriva altor forte malefice si descopera secrete despre trecutul lor si despre lumea din jur.


21.089 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page