top of page

Top 35 cele mai bune filme romantice, perfecte pentru Valentine's Day sau Dragobete! Tu cate ai vazut?

Ne apropiem rapid de Valentine's Day (Ziua Indragostitilor), si astfel este momentul perfect să te pregătești pentru o seară de film romantică alături de persoana iubită sau chiar singur/a, pentru a te răsfăța cu o doză de romantism și stare de bine.

În acest articol, ne propunem să explorăm cele mai romantice filme pe care le poți viziona în această zi specială, filme care îți vor încălzi inima și îți vor aduce zâmbetul pe buze. De la clasici ai genului până la producții contemporane, lista noastră cuprinde o varietate de filme care să satisfacă gusturile tuturor.


Așadar, pregătește-ți păturica, aprinde lumânările și pregătește-te să te îndrăgostești iremediabil de aceste povesti captivante.




Eyes wide shut (1999) - IMDB 7.5


Un medic din Manhattan porneste intr-o calatorie erotica bizara, dupa ce sotia sa ii povesteste despre o dorinta neimplinita.



Vicky Cristina Barcelona (2008) - IMDB 7.1


Doi prietene aflate intr-o vacanta de vara in Spania se indragostesc de acelasi pictor, nestiind ca fosta lui sotie, cu care are o relatie furtunoasa, este pe cale sa revina in viata lui.



Blue Valentine (2010) - IMDB 7.4


Filmul prezinta relația unui cuplu căsătorit, cu momente extrem de fierbinti dar si certuri amoroase. Cu Ryan Gosling si Michelle Williams in rolurile principale.


To all the boys I've loved before (2018) - IMDB 7.1


Viata Larei Jean Covey este data peste cap atunci cand scrisorile de dragoste sunt trimise prin posta tuturor fostilor ei iubiti. In timp ce incearca sa faca fata consecintelor, va ajunge ea sa descopere dragostea adevarata si pe ea insasi in acest proces?


Set it up (2018) - IMDB 6.5


Doi asistenti de CEO pun la cale un plan pentru a-si cupla cei doi sefi. O comedie romantica misto in care joaca Zoey Deutch (Why Him), Glen Powel (Sand Castle) si Lucy Liu.



Always be my maybe (2019) - Nota IMDB 6.8


Toata lumea a presupus ca Sasha si Marcus vor fi ajunge sa fie impreuna, cu exceptia lor, evident. Regasindu-se dupa 15 ani, cei doi incep sa se intrebe - poate lumea a avut dreptate?


The Notebook (2004) - IMDB 7.8 


Un tanar sarac, dar pasional (Ryan Gosling) se indragosteste de o fata bogata (Rachel McAdams), dar se despart in curand din cauza diferentelor lor sociale. Un film excelent in care Ryan Gosling face un rol de exceptie.



Pride & Prejudice (2005) - IMDB 7.8 


Scantei zboara cand Elizabeth Bennet, o tanara plina de viata, il intalneste pe domnul Darcy, singur, bogat si extrem de mandru. Dar domnul Darcy pare ca se indragosteste de o fata sub clasa lui sociala. Poate oare sa-si depaseasca propria mandrie si prejudecata?



Dirty Dancing (1987) - IMDB 7.0 


Petrecandu-si vara intr-o statiune alaturi cu familia ei, Frances „Baby” Houseman se indragosteste de instructorul de dans al taberei, Johnny Castle.


A Star is Born (2018) - IMDB 7.6 


Un muzician o ajuta pe o tanara cantareata sa-si gaseasca faima pe masura ce varsta si consumul de substante ii trimit propria lui cariera pe o spirala descendenta. Un film cu Bradley Cooper si Lady Gaga din care a rezultat una dintre cele mai cunoscute melodii din ultimii ani.



Punch-Drunk Love (2002) - IMDB 7.3 


Barry Egan, un om singuratic si frustrat din punct de vedere social, suna la o linie telefonica pentru fantezii sexuale pentru a-si reduce singuratatea. Nu stie insa ca aceasta actiune ii va aduce probleme dar si multe peripetii in viata lui amoroasa. Un film pe cat de romantic pe atat de amuzant, cu Adam Sandler si Emily Watson.


About Time (2013) - IMDB 7.8 


La varsta de 21 de ani, Tim descopera ca poate calatori in timp si poate schimba ceea ce se intampla si s-a intamplat in propria sa viata. Decizia lui de a-si face viata amoroasa mai buna prin obtinerea unei iubite se dovedeste sa nu fie atat de usoara pe cat credea la inceput.


While You Were Sleeping (1995) - IMDB 6.8 


Purtand o dragoste secreta si fara speranta fata de navetistul dragut care trece pe langa ea in fiecare zi, fermecatoarea Lucy este pe cale sa aiba o a doua sansa la dragoste. Un film cu Sandra Bullock si Bill Pullman.


Serendipity (2001) - IMDB 6.8 


Un cuplu se cauta unul pe celalalt, la multi ani dupa noaptea in care s-au intalnit pentru prima data, atunci cand s-au indragostit si s-au despartit, convinsi ca intr-o zi vor ajunge impreuna. John Cussack si Kate Beckinsale joaca in aceasta comedie romantica, extrem de draguta.


The Holiday (2006) - IMDB 6.9 


Doua femei care au probleme cu barbatii fac schimb de locuinte in prag de sarbatori (desi locuiesc in tari diferite), unde fiecare dintre ele gasesc ceva neasteptat. Un film foarte dragut, perfect de vizionat cu iubitul/iubita intr-o seara friguroasa!


Just Friends (2005) - IMDB 6.2 


In timp ce isi viziteaza orasul natal in timpul Craciunului, un barbat se intalneste fata in fata cu vechea lui iubita de liceu cu care era cel mai bun prieten: o femeie a carei respingere a lui l-a transformat intr-un afemeiat feroce. Cu Ryan Reynolds.



Happiest Season (2020) - IMDB 6.6 


O comedie romantica care are lor de sarbatori si care surprinde gama de emotii legate de dorinta de a fi acceptat de familia partenerului, de a fi sincer cu tine insuti si de a incerca sa nu strici Craciunul tuturor, dezvaluind un secret urat. Cu Kristen Stewart.



Love Actually (2003) - IMDB 7.6 


Filmul urmareste vietile a opt cupluri foarte diferite, care se confrunta fiecare cu povestile lor amoroase care ajung cumva sa se intrepatrunda, toata actiunea desfasurandu-se intr-o luna frenetica inainte de Craciun la Londra. Cu Hugh Grant, Keira Knightley, Colin Flirth si Liam Neeson in rolurile principale, filmul este castigator al unui premiu BAFTA.


If Beale Street Could Talk (2018) - IMDB 7.1 


La inceputul anilor 1970 in Harlem, fiica si viitoarea sotie Tish il iubeste enorm pe logodnicul ei artist Alonzo Hunt, poreclit Fonny. Prieteni inca din copilarie, cuplul devotat viseaza la un viitor impreuna, dar planurile lor sunt date peste cap atunc cand Fonny este arestat pentru o crima pe care nu a comis-o. Filmul este castigator al unui premiu Oscar.



50 First Dates (2004) - IMDB 6.8 


Henry Roth este un barbat care se teme de angajamente pana cand o intalneste pe frumoasa Lucy. Nici nu incepe bine relatia lor si Henry crede ca a gasit in sfarsit fata visurilor sale, atunci cand descopera ca Lucy are pierderi de memorie pe termen scurt si il uita urmatoarea zi, trebuind ca in fiecare zi sa o ia de la capat cu indragosteala. Un film extrem de simpatic, plin de momente comice si foarte romantic.


Lost In Translation (2003) - IMDB 7.7 


Castigator al unui premiu Oscar si al altor 98 de premii! O vedeta de film putin depasita si o tanara neglijata formeaza o legatura putin probabila dupa ce vietile lor se intersecteaza in Tokyo!



500 Days of Summer (2009) - IMDB 7.7


Dupa ce a fost parasit de fata despre care credea ca era sufletul sau pereche, romanticul Tom Hansen reflecta asupra relatiei lor pentru a incerca sa descopere unde au mers prost lucrurile si cum o poate recastiga.


Valentine's Day (2010) - IMDB 5.7 


Cu Julia Roberts, Jamie Foxx, Anne Hathaway, Jessica Alba, Jessica Biel, Bradley Cooper, Eric Dane si multi alti actori super cunoscuti, filmul spune povestea mai multor cupluri si persoane singure care se despart sau se cupleaza fortat, in concordanta cu presiunile si asteptarile setate cu ocazia Valentine's Day!



Sleepless in Seattle (1993) - IMDB 6.8 


Baietelul unui barbat vaduv suna la un talk-show la radio in incercarea de a-i gasi o partenera de viata tatalui sau. Un film excelent (cu o nota nemeritat de mica pe IMDB) cu Tom Hanks si Meg Ryan in rolurile principale.


When Harry Met Sally (1989) - IMDB 7.7 


Harry si Sally se cunosc de ani de zile si sunt foarte buni prieteni, dar se tem ca inceperea unei relatii le-ar distruge frumoasa lor prietenie. Un film nominalizat la un premiu Oscar cu Billy Cristal si Meg Ryan in rolurile principale.



Marriage Story (2019) - IMDB 7.9 


Filmul este castigator al unui premiu Oscar! Un regizor de scena si sotia sa actrita trec printr-un divort obositor si de la o extrema la alta - lucru care ii poate uni sau desparti definitiv. Scarlet Johansson si Adam Driver joaca in acest film excelent, regizat de Noah Baumbach.


The Half of It (2020) - IMDB 6.9 


Cand adolescenta inteligenta dar fara prea multi bani, Ellie Chu, accepta sa scrie o scrisoare de dragoste pentru un baiat cool din echipa de fotbal, ea nu se asteapta sa devina prietena lui - sau chiar...sa se indragosteasca de el.



The English Patient (1996) - IMDB 7.4


Regizat de Anthony Minghella, filmul a castigat 9 premii Oscar, inclusiv cel pentru cel mai bun film. Filmul spune povestea unui pacient englez care isi povesteste viata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, inclusiv povestea sa de dragoste cu o femeie frumoasa din Cairo. Este o poveste captivanta despre pasiune si iubirea neconditionata.


La La Land (2016) - IMDB 8.0


Filmul muzical romantic regizat de Damien Chazelle a primit 6 premii Oscar, inclusiv cel pentru cea mai buna regie. Ryan Gosling si Emma Stone joaca rolurile celor doi artisti care se indragostesc in Los Angeles si isi urmaresc visele. Este o poveste plina de culoare, muzica si dans, care iti va face sa visezi la iubire si succes.



Shakespeare in Love (1998) - IMDB 7.1


Acest film romantic, regizat de John Madden, a castigat 7 premii Oscar, inclusiv cel pentru cel mai bun film. Filmul urmareste povestea lui William Shakespeare (interpretat de Joseph Fiennes) si a iubirii sale cu o actrita (interpretata de Gwyneth Paltrow) in timp ce lucreaza la piesa "Romeo si Julieta". Este o poveste romantica plina de umor, pasiune si arta.



Amélie (2001) - IMDB 8.3


Regizat de Jean-Pierre Jeunet, "Amélie" este o poveste adorabila despre o tanara bucatarasa, Amélie, care decide sa faca fapte bune pentru cei din jurul ei, in timp ce isi cauta propria fericire. Atmosfera ludica si umorul subtil transforma aceasta poveste intr-o experienta plina de caldura si speranta.


A Very Long Engagement (2004) - IMDB 7.6


Regizat de Jean-Pierre Jeunet, acelasi regizor din "Amélie," acest film spune povestea lui Mathilde, o tanara care investigheaza disparitia logodnicului ei in timpul Primului Razboi Mondial. Cu o combinatie de mister, drama si dragoste, acest film ofera o calatorie captivanta prin trecut si sentimente profunde.



The Artist (2011) - IMDB 7.9


Regizat de Michel Hazanavicius, "The Artist" este o oda adorabila adusa epocii de aur a Hollywood-ului, cu o poveste de dragoste ce se dezvolta in tacere. Filmul urmareste ascensiunea unui actor de film mut si relatiile sale cu o actrita tanara intr-o lume a schimbarii tehnologice.


Amour (2012) - IMDB 7.9


Regizat de Michael Haneke, "Amour" este o drama sensibila despre un cuplu de varstnici, Anne si Georges, care se confrunta cu greutatile aduse de boala lui Anne. Filmul exploreaza tema iubirii adevarate si a devotamentului in fata adversitatilor, castigand Premiul Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes.



Paris, je t'aime (2006) - IMDB 7.2


Acest film este o colectie de scurtmetraje regizate de diversi regizori talentati, fiecare abordand dragostea intr-un cartier diferit din Paris. De la povestiri romantice la momente triste, "Paris, je t'aime" ofera o privire diversificata asupra dragostei intr-unul dintre cele mai romantice orase din lume.


Film sau Serial?

bottom of page