top of page

Top 5 cele mai bune filme din 2023, inspirate din fapte reale, pe care trebuie sa le vezi acum!

Acest articol se concentreaza asupra topului celor mai notabile filme inspirate din fapte reale lansate in 2023. De la drame cu impact emotional la biografii si explorari ale unor evenimente semnificative, aceste filme ofera o privire mai detaliata asupra unor aspecte variate ale vietii si istoriei umane. Haideti sa descoperim impreuna aceste productii care au captat atentia publicului pe plan mondial in 2023.



5. Air (2023) - IMDB 7.4

Drama, Sport


Filmul urmareste istoria lui Sonny Vaccaro, expert al marketingului sportiv, si modul in care acesta a condus Nike in ceea ce este probabil cel mai de succes parteneriat din istoria brandului - acela cu celebritatea baschetului mondial, Michael Jordan.




4. Boston Strangler (2023) - IMDB 6.5

Crima, Drama, Istoric


Loretta McLaughlin a fost reporterul care a legat prima data crimele si a spart povestea unui criminal notoriu din Boston, care isi omora victimele prin strangulare. Ea si Jean Cole au contestat sexismul de la inceputul anilor 1960 pentru a raporta despre cel mai notoriu criminal in serie al orasului.




3. Flamin' Hot (2023) - IMDB 6.9

Biografie, Drama, Istoric


Aceasta este povestea adevarata a lui Richard Montañez, care, in calitate de ingrijitor Frito Lay, a facut valuri in industria alimentara prin canalizarea mostenirii sale pentru a transforma Flamin' Hot Cheetos dintr-o gustare intr-un fenomen emblematic la nivel mondial.




2. Killers of The Flower Moon (2023) - IMDB 8.0

Crima, Drama


Atunci cand petrolul este descoperit in Oklahoma in anii 1920 sub terenurile Natiunii Osage, oamenii Osage sunt ucisi unul cate unul - pana cand FBI intervine pentru a dezlega misterul.





1. Oppenheimer (2023) - IMDB 8.5

Biografie, Istoric


Filmul spune povestea omului de stiinta american J. Robert Oppenheimer si descrie rolul sau in dezvoltarea bombei atomice. Cillian Murphy a demonstrat inca o data ca este un actor exceptional in acest film.




11.611 afișări0 comentarii

Comentários


Film sau Serial?

bottom of page