top of page

Top 8 desene animate din anii '90: Care este preferatul tau?

Intr-o epoca in care televizorul era o poarta catre lumi fantastice si aventuri incredibile, anii '90 au fost o perioada de aur pentru desenele animate. Aceste opere animate au devenit repede prieteni de nadejde pentru milioane de copii, lasand o amprenta imensa asupra copilariei acestora (si a noastra inclusiv) si influentand modul in care percepeau lumea inconjuratoare.






In acest articol, vom explora top 8 desene animate din anii '90 care au devenit emblematice si au creat legaturi indestructibile cu generatii intregi de telespectatori tineri. De la aventurile pline de haz la personaje indragite, aceste desene animate nu au fost doar o sursa de divertisment, ci si un ingredient esential al unei copilarii pline de culoare si imaginatie.


The Powerpuff Girls (1998 - 2005)


Trei fetite super-puternice salveaza constant lumea (sau cel putin orasul Townsville) de monstri, inamici in devenire si alte cateva lucruri dezgustatoare.




The Ren & Stimpy Show (1991 - 1996)


Ren, un chihuahua psihotic, si Stimpson J. Cat, un pisoi cu inteligenta redusa care poarta porecla Stimpy, au o serie de aventuri neobisnuite. Un desen animat la care inca ne uitam, super amuzant.





Pinky and the Brain (1995 - 1998)


Un soricel genial si partenerul sau mai putin inteligent incearca sa cucereasca lumea in fiecare noapte.




Dexter's Laboratory (1996 - 2003)


Probabil unul dintre cele mai populare desene animate la nivel mondial, alaturi de Tom & Jerry. Serialul spune povestea aventurilor ratate ale unui baiat geniu si ale surorii lui enervante.





Courage the Cowardly Dog (1999 - 2002)


Aventurile aparte ale lui Courage (Curaj), un caine fricos care trebuie sa-si depaseasca propriile temeri pentru a-i apara eroic pe stapanii sai, niste fermieri nestiutori, de tot felul de pericole, evenimente paranormale si amenintari care apar in jurul proprietatii lor.




South Park (1997 - )


Cine n-a auzit pana acum de South Park? Serialul urmareste vietilor a patru elevi din ciclul primar scolar, in orasul linistit si disfunctional South Park, Colorado.




Beavis and Butt-Head (1993 - 2011)


Seria animata MTV despre vietile a doi adolescenti fani ai muzicii heavy-metal, care din cand in cand fac lucruri idioate din plictiseala. Pentru ei, totul este "cool" sau "sucks".




SpongeBob SquarePants (1999 - )


Necazurile unui burete de mare vorbitor care lucreaza la un restaurant de fast-food, frecventeaza o scoala de navigatie si locuieste intr-un ananas subacvatic.



216 afișări0 comentarii

Film sau Serial?

bottom of page