top of page

Un serial thriller super popular din 2023 este disponibil pe Netflix! Tu l-ai vazut?

Ahh, abia asteptam sa apara un serial dark, thriller, cu tente putin horror, intrucat a fost cam seceta de astfel de productii in ultima vreme. Si iata ca "The Fall of the House of Usher" este aici si este disponibil pe Netflix!


Un pic din povestea serialului:


Intr-o noapte furtunoasa, Roderick Usher (Bruce Greenwood) il invita pe un investigator numit C. Auguste Dupin (Carl Lumbly) la el acasa. El ofera sa dezvaluie adevarul despre istoria criminala si violenta a familiei sale si despre modul in care au murit toti copii lui. Imediat, cunoscatorii operelor lui Edgar Allan Poe ar trebui sa aiba un semn de intrebare ridicat, deoarece Dupin este un personaj de-al lui Poe din alte opere decat cea care da numele acestui proiect, dar serialul de pe Netflix (creatia lui Flanagan) foloseste povestea lui Poe din 1839 doar ca pe un schelet, amestecand opere de ale lui, inclusiv "Masca Mortii Rosii", "Crima din Rue Morgue", "Femeia Neagra", "Groapa si Pendulul", "Corbul" si multe altele.

Toate viziunile infricosatoare ce sunt relatate in cadrul serialului sunt legate de drama familiala pe care Usher i-o povesteste lui Dupin, dand sezonului o structura episodica inteligenta, in sensul ca fiecare capitol incorporeaza o alta sursa a lui Poe in saga generala a familiei Usher.


Roderick este bantuit de toti copiii sai care au murit misterios, serialul dand impresia ca fantomele acestora vor veni sa il ia pe acesta din lumea celor vii, astfel ca pare ca este gata sa-si marturiseasca pacatele. Acesta are viziuni ale unor fantome monstruoase, inclusiv spectrul recurent al Vernei (Carla Gugino), o figura care leaga majoritatea acestor povesti intr-un fel de forta razbunatoare a karmei, diavolul venit sa-si ia ceea ce i se cuvine de la un barbat care a profitat de durerea altora.

Nu va zicem mai multe - doar uitati-va la primul episod. Vizionare placuta si va asteptam cu impresii!


5.904 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Film sau Serial?

bottom of page