top of page

Va recomandam un super film thriller psihologic din 2022, disponibil pe Sky Showtime!

"The Outfit" este acel gen de film pe care cinefilii l-ar numi "Hidden Gem" (Piatra pretioasa ascunsa) intrucat exact asta si este! Un film care nu este la fel de popular ca cele din anul aparitiei sale, dar care livreaza o experienta exceptionala cinematografica. Un film pe care nu trebuie sa il ratezi.


Povestea


Un croitor expert din Savile Row se mută la Chicago și se implică involuntar cu mafioții orașului. Pentru a supraviețui jocului sângeros, el trebuie să intreprinda anumite "sarcini" mai putin obisnuite pentru un croitor.




„The Outfit” este unul dintre acele filme în care toată acțiunea are loc în limitele unui atelier de croitorie. Regizorul Graham Moore a creat cu pricepere o atmosferă plină de suspans în care publicul este atras progresiv în jocul de ghicituri cu doar câteva personaje. Tonul general al filmului este teatral, dar acest lucru nu este un dezavantaj. Filmul la baza este un thriller psihologic captivant care începe intr-un anume fel și se încheie intr-o notă cu totul diferită.

Decorul filmului este Chicago din 1956, perioada când mafioții conduceau orașul. După un incident tragic, Leonard părăsește străzile din Savile Row, Londra și se mută la Chicago și își începe propria afacere de tăiere. El este atât de atașat de meseria sa încât ori de câte ori cineva îl numește croitor, îi intervine și îi corectează menționând că cuvântul potrivit este „tăietor”. În cuvintele lui, „Nu sunt croitor, ei doar cos nasturi și fac tivuri. Eu sunt un tăietor.” Dincolo de așteptări, el este absorbit încet de jocurile mafioților locali și, în cele din urmă, devine parte dintr-un joc mortal. Când se știe de faptul că un informator a scurs informații despre organizatia criminala catre FBI, începe un lanț de evenimente terifiante dar pline de suspans.



Regizorul Graham Moore se bazează pe un scenariu scris excelent (el fiind si co-autor) si astfel veți găsi multe momente excelente de cinematografie adevarata in acest film.

Regizorul care anterior a câștigat un Oscar pentru scrierea sa din filmul "The Imitation Game", este în cea mai bună formă și în acest film. Este filmul lui de debut și se pot aștepta multe de la el în viitor. Filmul are o senzație hitchcockiană și, pe toată durata sa, aproape că te ține pe marginea scaunului avand multe răsturnări de situatie.


Concluzie


Nu ratati acest film. Ne veti multumi.







filme bun, filme 2023, filme 2022, top filme, filme bune 2022, filme bune 2023, sky showtime, cele mai bune filme

5.853 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page