top of page

Yakuza, intre fascinatie si pericol: Top 10 filme super bune despre mafia japoneza!

Mafia yakuza reprezinta o retea de crime organizate din Japonia, cu o istorie care dateaza de mai mult de 400 de ani. Aceasta este cunoscuta pentru activitatile sale ilegale, inclusiv traficul de droguri, prostitutia si jocurile de noroc, dar si pentru loialitatea si codul moral strict pe care membrii sai il respecta. In ultimii ani, cultura yakuza a devenit o sursa de inspiratie pentru filme, seriale si carti, iar in continuare vom explora top 10 filme despre mafia yakuza.

"Battle Royale" (2000) - Regizat de Kinji Fukasaku, acest film este o combinatie intre un film de actiune si unul de supravietuire, dar cu o abordare yakuza. Povestea urmareste un grup de adolescenti care sunt fortati sa se lupte pana la moarte intr-o insula izolata de catre guvernul japonez, ca parte a unui program de control al populatiei. Insa unul dintre elevi, Kazuo Kiriyama, este un asasin yakuza fara remuscari, care se bucura de oportunitatea de a-si demonstra abilitatile.


"Sonatine" (1993) - Regizat de Takeshi Kitano, acest film urmareste povestea unui lider yakuza care, dupa ce isi pierde increderea in propriul sau clan, este fortat sa fuga intr-un oras mic la tara. Acolo, se alatura unui alt clan yakuza si incepe sa lucreze pentru acesta, dar situatia devine rapid violenta si sangeroasa.


"The Yakuza" (1974) - Regizat de Sydney Pollack, acest film urmareste povestea unui fost soldat american care ajuta un prieten yakuza sa isi salveze fiica rapita. In proces, el este fortat sa se infiltreze in lumea yakuza si sa lupte cu liderii si membrii lor.


"The Outsider" (2018) - regizat de Martin Zandvliet si cu Jared Leto in rolul principal, filmul urmareste povestea unui soldat american care se alatura mafiei yakuza in Japonia de dupa razboi.


"Outrage" (2010) - Regizat de Takeshi Kitano, acest film exploreaza conflictul dintre doua clanuri yakuza rivale, care se lupta pentru a-si pastra puterea si influenta. Actiunea este brutala si plina de suspans, iar personajele sunt extrem de complexe si interesante.


"Graveyard of Honor" (1975) - Regizat de Kinji Fukasaku, acest film urmareste povestea unui fost soldat care se alatura unei bande yakuza si incepe sa controleze tot mai multe activitati ilegale. Insa, din cauza abuzurilor sale asupra altor membri yakuza, el devine tinta razbunarii lor si ajunge sa fie eliminat.


"First Love" (2019) - regizat de Takashi Miike, filmul spune povestea unui tanar pugilist care se indragosteste de o femeie implicata in lumea yakuza.


"The Yakuza and the Mermaid" (2020) - regizat de Tetsuya Tsutsui, filmul urmareste povestea unui lider yakuza care devine obsedat de o femeie pe care o salveaza dintr-un atac.


"The Fable: The Killer Who Doesn't Kill" (2021) - regizat de Kan Eguchi, filmul il are in rolul principal pe Junichi Okada, in povestea unui asasin yakuza care incearca sa renunte la viata sa violenta.


"Under the Open Sky" (2021) - regizat de Miwa Nishikawa, filmul urmareste povestea unui fost membru yakuza care incearca sa isi gaseasca un nou sens al vietii dupa ce a petrecut mult timp in inchisoare.

Acestea sunt doar cateva exemple de filme care exploreaza lumea fascinanta si periculoasa a mafiei yakuza. Fiecare film ofera o perspectiva unica asupra culturii si valorilor yakuza, dar si asupra violentelor si crimelor pe care acestia le comit.


7.950 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page