top of page

De la Oscar la Palme D'or, iata care sunt top 5 cele mai bune filme coreene din ultimii ani!

In ultimii ani, cinematografia coreeana a castigat din ce in ce mai mult teren in lumea filmului. Filmele si serialele coreene sunt cunoscute pentru abordarea lor originala si nonconformista, pentru subiectele puternice si emotive si pentru interpretarile actorilor talentati. Iata cateva dintre cele mai bune filme coreene, pe care trebuie sa le vedeti.


Oldboy (2003) - IMDB 8.4

Actiune, Mister, Drama


Un film iconic al regizorului Park Chan-wook, Oldboy este o poveste puternica si tulburatoare despre un barbat rapit si inchis intr-un cusca pentru 15 ani. Dupa ce este eliberat, barbatul cauta razbunare si cauta sa descopere motivul rapirii sale.



Parasite (2019) - IMDB 8.5

Thriller, Drama


Castigator al 4 premii Oscar (inclusiv premiul pentru cel mai bun film) si al premiului Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes din 2019, Parasite este o drama sociala captivanta despre o familie saraca care isi face loc in viata unei familii bogate, dar nu este totul ceea ce pare.


The Handmaiden (2016) - IMDB 8.1

Drama, Thriller, Romantic


O adaptare a romanului englezesc Fingersmith, The Handmaiden este un thriller erotic plin de suspans, despre o femeie care incearca sa insele o mostenitoare bogata din Coreea de Sud.


Burning (2018) - IMDB 7.5

Drama, Mister, Thriller


Inspirat de nuvela lui Haruki Murakami "Barn Burning", Burning este o drama psihologica intensa despre un barbat sarac care isi reintalneste o prietena din copilarie, care il introduce intr-un cerc social elitist si misterios.


Train to Busan (2016) - IMDB 7.6

Actiune, Horror, Thriller


Un film de groaza plin de actiune despre o invazie de zombie in Coreea de Sud, Train to Busan este o calatorie rapida si tensionata pe trenul care leaga Seul de Busan.

In concluzie, cinematografia coreeana este remarcata prin povesti puternice si emotive, abordari nonconformiste si interpretari actoricesti deosebite. Filmele prezentate in articol sunt doar cateva exemple ale unor filme coreene remarcabile. In mod cert, exista multe alte filme interesante si captivante in aceasta cinematografie, care merita descoperite.



9.548 afișări0 comentarii

Kommentare


Film sau Serial?

bottom of page