top of page

Suspans si senzatii tari? Topul celor mai bune filme de actiune din toate timpurile! Partea I

Genul de film tip actiune este unul dificil de stapanit, dar filmele din acest top au devenit iconice ca fiind unele dintre cele mai bune realizate vreodata. Filmele de actiune sunt considerate de multi cineasti ca fiind "fast-food-ul" industriei, fiindca de multe ori inlocuiesc o poveste foarte complexa (vezi genurile thriller / drama) cu explozii, impuscaturi si...actiune non stop!

Pe de alta parte, nu toate filmele de actiune trebuie sa fie zgomotoase si pline de explozii. Regizorul potrivit poate realiza un film de actiune aproape poetic, in timp ce actorii potrivițt te fac de fapt sa-ti pese mai mult de persoana care incearca sa depaseasca gloantele si exploziile (care bineinteles adauga la senzatiile pe care ti le ofera un film de super actiune).


Gata cu introducerea. Sa incepem acest super top!


Die Hard / Greu de Ucis (1988) - IMDB 8.2

Actiune, Thriller


Film nominalizat pentru 4 premii Oscar. Un ofiter de politie din New York incearca sa-si salveze sotia si alte cateva persoane luate ostatice de teroristi in timpul unei petreceri de Craciun la Nakatomi Plaza din Los Angeles.


Kill Bill: Vol. 1 (2003) - IMDB 8.2

Actiune, Thriller


Dupa ce se trezeste dintr-o coma de patru ani, o fosta asasina se razbuna pe echipa de ucigasi care a tradat-o. Un film super sangeros cu o nota extrem de meritata, in care joaca actori precum Uma Thurman, Michael Madsen, Lucy Liu si David Carradine. Atmosfera tensionata a propulsat acest film in topul celor mai bune filme, nu doar de actiune, ci in general.


The Matrix (1999) - IMDB 8.7

Actiune, SF


Ce mai poate fi spus despre acest film? Doar ca daca nu l-ai vazut, opreste-te din ce faci si fa-o. Castigator al 4 premii Oscar, filmul spune povestea hackerului Neo, care descopera faptul ca viaaa pe care o stie este inselaciunea elaborata a unei inteligente superioare cibernetice malefice.


OldBoy (2003) - IMDB 8.4

Actiune, Mister, Drama


Ahh, razbunare mixata cu thriller si super mult suspans! Un film pe care trebuie sa-l vezi neaparat dar ai grija sa nu fie plozii prin preajma ca este destul de grafic! Filmul spune povestea unui om care este rapit si inchis timp de 15 ani fara nicio explicatie. Stiind ca nu exista nicio iesire, el se impaca cu noul sau stil de viata, acceptandu-si soarta. Cand este in sfarsit eliberat, afla ca persoana care l-a tinut captiv are planuri cam nasoale pentru el. Oare ce-a facut sa merite asta si este el atat de nevinovat pe cat pare?


Lethal Weapon (1987) - IMDB 7.6

Actiune, Crima, Thriller


Doi politisti care fac echipa pentru prima data si care sunt firi complet opuse, trebuie sa lase deoparte diferentele pentru a prinde o banda de traficanti de droguri. Film nominalizat la Oscar cu Danny Glover si Mel Gibson.


Ninja Assassin (2009) - IMDB 6.3

Actiune, Thriller


Un tanar ninja intoarce spatele casei care l-a crescut, ducand la o confruntare cu un coleg ninja din clan. Un film de super actiune, cum rar am vazut - si foarte sangeros. Un film care te va tine lipit de canapea pana la final.


John Wick (2014) - IMDB 7.4

Actiune, Crima, Thriller


Totul pleaca de la un catel. Si tine 3 filme. Pe care trebuie sa le vezi neaparat. Povestea: Un fost asasin, "pensionat" acum, revine in joc pentru a da de urma gangsterilor care i-au ucis cainele si i-au luat totul.


Ronin (1998) - IMDB 7.2

Actiune, Crima, Thriller


Un fost agent de informatii al SUA independent incearca sa dea de urma unui pachet misterios care este cautat in acelasi timp si de mafia irlandeza si rusa. Robert DeNiro si Jean Reno intr-un super film de actiune!


300 (2006) - IMDB 7.6

Actiune, Drama


"Tonight we dine in hell!"


Gerard Butler si Lena Headey (Game of Thrones) joaca intr-un film legendar, pe care daca nu il stii, nu ai scuze. Filmul reda o particica de istorie sangeroasa, atunci cand Regele Leonidas al Spartei si o armata de 300 de oameni au luptat cu persii la Termopile in 480 i.Hr.


Rambo (2008) - IMDB 7.0

Actiune, Aventura, Thriller


Nu avea cum sa lipseasca din top. Recomandam toate filmele din seria Rambo, dar doar daca esti fan inrait - altfel, puteti sa va uitati linistiti la varianta din 2008 - este un film foarte bun. Povestea: In Thailanda, John Rambo se alatura unui grup de mercenari pentru a se aventura in Birmania sfasiata de razboi si pentru a salva un grup de lucratori crestini care au fost rapiti de nemiloasa unitate de infanterie locala.


7.716 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page