top of page

Ti-a placut filmul "Django Unchained"? Vezi cele mai bune filme despre sclavie!

Omenirea a trecut printr-o perioada intunecata in istorie, atunci cand sclavia a devenit destul de proeminenta, mai ales in Europa si America. In timp ce mentalitatea de sclavie inca nu a disparut total chiar si in lumea moderna de astazi, cu siguranta mare parte din tarile lumii au eradicat sclavia.

Dar pentru a ne reaminti de ce nu ar trebui sa ne intoarcem niciodata la acel moment intunecat din istoria omenirii, cel mai bine este sa urmarim unele dintre cele mai bune filme despre sclavie din toate timpurile. Sa incepem.


12 Years a Slave (2013) - IMDB 8.1


Drama, Istoric, Biografic


Filmul este castigator al 3 premii Oscar si este cu siguranta cel mai bun film despre sclavie din acest top! Pe langa cele 3 premii castigate, vine si cu o suita de super actori: Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor si Sarah Paulson. In Statele Unite de dinainte de razboi, Solomon Northup, un negru liber din statul New York, este rapit si vandut ca sclav.


Django Unchained (2012) - IMDB 8.5


Drama, Western


Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx, Christoph Waltz. Trei actori incredibili in acest film regizat de Quentin Tarantino care a castigat doua premii Oscar si alte 58 de alte premii. Daca nu l-ai vazut inca de cel putin 6 ori, e momentul sa o faci. Povestea: Cu ajutorul unui vanator de recompense german, un sclav eliberat porneste sa-si salveze sotia din mainile unui proprietar brutal de plantatie din Mississippi.


The Help (2011) - IMDB 8.1


Drama


Filmul este castigator al unui premiu Oscar! O autoare aspiranta, in timpul miscarii pentru drepturile civile din anii 1960, decide sa scrie o carte in care sa detalieze punctul de vedere al servitoarelor afro-americane despre familiile albe pentru care lucreaza si greutatile prin care trec zilnic.


Glory (1989) - IMDB 7.8


Drama, Istoric, Biografic


Filmul este castigator al 3 premii Oscar si ii are in distributie pe Matthew Broderick si pe Denzel Washington. Povestea: Robert Gould Shaw conduce prima companie de voluntari negri din Razboiul Civil din SUA si lupta impotriva prejudecatilor atat din propria armata a Uniunii, cat si din partea confederatilor.


Amistad (1997) - IMDB 7.3


Drama, Istoric, Biografic


Africanii inrobiti la bordul unei nave spaniole, condusi de Cinque, preiau nava Amistad. Celebrul actor Morgan Freeman, care joaca rolul lui Theodore, impreuna cu un avocat si un alt aliat, incearca sa-i ajute in timp ce au probleme cu autoritatile. Matthew McConaughey, un avocat si Anthony Hopkins se alatura cauzei lui Theodore si fac din aceasta drama un deliciu de urmarit. Un film nominalizat la 4 premii Oscar.


13th (2016) - IMDB 8.2


Documentar, Crima, Istoric


O privire aprofundata asupra sistemului de penitenciare din Statele Unite si a modului in care acesta dezvaluie istoria inegalitatii rasiale a natiunii. Documentar nominalizat la Oscar.


Get Out (2017) - IMDB 7.7


Horror, Mister, Thriller


Un film care are un aer extrem de bizar inca de la inceput. Simti inca din primele minute ca personajele extrem de vesele si aparent foarte fericite au ceva dubios. Un film care a castigat 1 Oscar si alte 157 de premii. Povestea: Un tanar viziteaza parintii iubitei sale in weekend, unde nelinistea lui in legatura cu primirea lor ajunge in cele din urma la un punct extrem.


Lincoln (2012) - IMDB 7.3


Drama, Istoric, Biografic


Pe masura ce Razboiul Civil American continua, presedintele Americii se lupta cu carnagiul continuu pe campul de lupta, in timp ce pe masa lui sta controversata decizie de emancipare a sclaviei.


Manderlay (2005) - IMDB 7.3


Drama


O poveste clasica despre sclavie, plasata in sudul Statelor Unite in anii 1930. Un film care te va tine cu sufletul la gura pana la final. Un film de Lars von Trier.


Runaway Slave (2012) - IMDB 7.0


Documentar, Istoric


In SUA exista o stare perpetua de bunastare, creand o forma de sclavie moderna pentru un procent mare de afro-americani. In acest documentar, C.L. Bryant prezinta o fata a Americii mai putin stiuta cat si un punct de vedere perspicace si convingator asupra modului in care libertatea deplina poate fi restaurata.


898 afișări0 comentarii

Kommentare


Film sau Serial?

bottom of page