top of page

Top filme de groaza cu adevarat bune! Partea I

Daca si tu te-ai saturat de filmele de groaza care contin doar "sperieturi" prin efecte vizuale sau acustice si al caror poveste o uiti in secunda doi, atunci bine ai venit!

Nu mai zic de actori de mana a 2-a (pentru ca, sa fim seriosi, nu sunt multe filme horror cu actori foarte buni sau cu note mari pe IMDB) care iti strica pur si simplu cheful de a vedea un film de groaza.

Asadar, daca si tu vrei sa vezi filme cu poveste, actori buni, suspans si toate cele, urmareste acest articol.


Sa incepem, zic.


Citeste si:



1. The Conjuring (2013) - Nota IMDB 7.5


De departe unul dintre cele mai bune filme de groaza pe care l-am vazut. Vera Farmiga si Patrick Wilson joaca fenomenal in acest film despre evenimente anormale, nefiresti.

Povestea: Anchetatorii fenomenelor paranormale, Ed si Lorraine Warren lucreaza pentru a ajuta o familie terorizata de o prezenta intunecata in ferma lor.



2. The Conjuring 2 (2016) - Nota IMDB 7.3


De putine ori, partea a 2a a unui film se ridica la nivelul primei parti. Trei ani mai tarziu fata de primul film, The Conjuring 2 este un film exceptional.


Povestea: Ed si Lorraine Warren calatoresc in nordul Londrei pentru a ajuta o mama singura care creste singura patru copii intr-o casa afectata de un spirit supranatural.



Pro Tip: A aparut si partea III. Daca esti deja fan al seriei, iti va placea foarte mult. Altfel, este un film bun, dar nu se ridica la nivelul primelor doua.



3. A quiet place (2018) - Nota IMDB 7.5


Emily Blunt si John Krasinski (The Office), joaca intr-un film care te va tine in suspans de la inceput pana la final. Este un film de groaza care creeaza o atmosfera si o tensiune extraordinara.

Povestea: Intr-o lume post-apocaliptica, o familie este fortata sa traiasca in tacere în timp ce se ascunde de monstri cu auz ultrasensibil.




4. A Quiet Place Part II (2020) - Nota IMDB 7.2


Am asteptat foarte mult aceasta parte a 2a si cu siguranta nu a dezamagit. O continuare a povestii initiale extraordinare.


Urmare evenimentelor petrecute in casa lor, familia Abbott se confrunta acum cu terorile lumii exterioare. Fortati sa se aventureze in necunoscut, isi dau seama ca monstrii care vaneaza prin sunet nu sunt singurele amenintari care pandesc dincolo de poteca lor de nisip.


5. Us (2019) - Nota IMDB 6.8


Vacanta aparent relaxanta la casa de pe plaja a unei familii se transforma in haos atunci cand anumite "personaje" apar si incep sa-i terorizeze.



6. Get Out (2017) - Nota IMDB 7.7


Un film care are un aer extrem de bizar inca de la inceput. Simti inca din primele minute ca personajele extrem de vesele si aparent foarte fericite au ceva dubios. Un film care a castigat 1 Oscar si alte 157 de premii.

Povestea: Un tanar viziteaza parintii iubitei sale in weekend, unde nelinistea lui in legatura cu primirea lor ajunge in cele din urma la un punct extrem.



7. The Babadook (2014) - Nota IMDB 6.8


"Babadook...dook...dook!"


Iti garantez ca sunetul de mai sus iti va ramane in minte mult timp dupa ce vei fi vazut acest film.


O mama singura si copilul ei pare ca se adancesc intr-o situatie de paranoia extrema atunci cand o carte ciudata pentru copii intitulata „Mr. Babadook” se manifesta cel putin dubios in casa lor.



Citeste si:



Vizionare placuta!

3.853 afișări0 comentarii

Film sau Serial?

bottom of page