top of page

Top 5 cele mai bune filme de razbunare - Partea I

Pentru ca oamenii sunt de principiu buni la suflet si pentru ca avem o legislatie care nu permite violenta (cel putin in teorie, ambele afirmatii), putem sa ne "descarcam" de anumite stari urmarind filme. Si filmele de razbunare sunt...oh, atat de satisfying! Mai ales daca povestea te face sa-l indragesti pe personajul principal.

Hai sa vedem care sunt cele mai bune filme de razbunare pe care le poti vedea atunci cand simti nevoia sa te descarci.



Sa incepem, zic.


Citeste si:



1. Kill Bill: Vol. 1 (2003) - Nota IMDB 8.2


Dupa ce se trezeste dintr-o coma de patru ani, o fosta asasina se razbuna pe echipa de ucigasi care a tradat-o. Un film super sangeros cu o nota extrem de meritata, in care joaca actori precum Uma Thurman, Michael Madsen, Lucy Liu si David Carradine.


Pro tip: Exista si continuarea, Kill Bill: Vol. 2 (2004, IMDB 8.0) care din punctul meu de vedere este mult mai bun ca primul film. Mai ales ca lucrurile devin extrem de personale. Gata, atat zic. #zipit




2. John Wick (2014) - Nota IMDB 7.4


Totul pleaca de la un catel. Si tine 3 filme. Pe care trebuie sa le vezi neaparat.

Povestea: Un fost asasin "pensionat" revine in joc pentru a da de urma gangsterilor care i-au ucis cainele si i-au luat totul.




Pro tip: Vezi toate cele 3 filme, merita cu varf si indesat. Poti sa faci seara filmelor si sa le vezi unul dupa altul.



3. Promising Young Woman (2020) - Nota IMDB 7.5


O tanara, traumatizata de un eveniment tragic din trecutul ei, cauta sa se razbune impotriva celor care i-au iesit in cale. Un film care a castigat 1 Oscar si alte 116 premii, dintr-un total de 193 de nominalizari.


Pro tip: nu te lasa pacalit de posterul naspa, in stil Netflix. Este un thriller foarte bun, cu multe intorsaturi de situatie.



4. Old Boy (2003) - Nota IMDB 8.4


Ahh, razbunare mixata cu thriller si super mult suspans! Un film pe care trebuie sa-l vezi neaparat dar ai grija sa nu fie plozii prin preajma ca este destul de grafic! Filmul spune povestea unui om care este rapit si inchis timp de 15 ani fara nicio explicatie. Stiind ca nu exista nicio iesire, el se impaca cu noul sau stil de viata, acceptandu-si soarta. Cand este in sfarsit eliberat, afla ca persoana care l-a tinut captiv are planuri cam nasoale pentru el. Oare ce-a facut sa merite asta si este el atat de nevinovat pe cat pare?

Pro tip: Filmul face parte si din articolul Top 10 filme thriller/psihologic cu final neasteptat




5. Django Unchained (2012) - Nota IMDB 8.5


Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx, Christoph Waltz. Trei actori incredibili in acest film regizat de Quentin Tarantino care a castigat doua premii Oscar si alte 58 de alte premii. Daca nu l-ai vazut inca de cel putin 6 ori, e momentul sa o faci.

Povestea: Cu ajutorul unui vanator de recompense german, un sclav eliberat porneste sa-si salveze sotia din mainile unui proprietar brutal de plantatie din Mississippi.



Citeste si:



Vizionare placuta!


4.396 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page