top of page

Top 10 filme coreene de groaza care iti vor ramane intiparite in memorie!

Cinematografia coreeana de groaza a castigat rapid o reputatie solida datorita filmelor sale inovatoare si terifiante. De la povesti supranaturale la thrillere psihologice, Coreea de Sud a produs unele dintre cele mai infricosatoare filme. Iata un top 10 al celor mai bune filme coreene de groaza care te vor bantui in noapte.1. Train to Busan (2016)


Un film apocaliptic de groaza despre un grup de pasageri blocati intr-un tren in timpul unei epidemii de zombi. Cu personaje bine dezvoltate si suspans constant, acest film a captivat publicul din intreaga lume.


2. The Wailing (2016)


Un thriller supranatural care exploreaza evenimentele ciudate care au loc intr-un mic sat coreean. Cu elemente de demonologie si mister, acest film este o calatorie tensionata si infricosatoare.


3. I Saw the Devil(2010)


Un thriller psihologic in care un detectiv urmareste un criminal in serie sadic. Cu scene extrem de violente si o poveste tulburatoare, acest film pune la incercare limitele groazei.


4. The Host (2006)


O combinatie unica de groaza si comedie, acest film prezinta povestea unei familii care lupta impotriva unui monstru creat de substante chimice aruncate in raul Han.


5. A Tale of Two Sisters (2003)


O drama psihologica infricosatoare, care spune povestea a doua surori care se confrunta cu secrete intunecate in casa familiei lor.


6. The Silenced (2015)


Un film de groaza cu elemente de perioada, plasat in timpul ocupatiei japoneze din Coreea. O fata noua intr-un internat misterios descopera secrete infricosatoare.


7. Bedevilled (2010)


Un thriller brutal despre o femeie care revine in insula sa natala, unde descopera abuzuri si violenta in comunitatea ei.


8. The Phone (2015)


Un thriller paranormal care urmareste viata unui jurnalist care primeste un telefon misterios ce prezice moartea oamenilor.


9. Whispering Corridors (1998)


Un film de groaza devenit clasic, plasat intr-un internat de fete bantuit de fantomele tinerelor care au pierit in circumstante tragice.


10. R-point (2004)


Un film de groaza in stilul "found footage" care prezinta o echipa de soldati trimisi sa investigheze un loc bantuit de razboiul din Vietnam.Aceste filme coreene de groaza ofera o varietate de experiente infricosatoare, de la zombi si fantome la crima si supranatural. Indiferent de preferintele tale in materie de groaza, aceasta selectie diversificata are ceva pentru fiecare cinefil pasionat de frisson-uri. Sa inceapa aventura in lumea groazei coreene!

2.594 afișări0 comentarii

Yorumlar


Film sau Serial?

bottom of page