top of page

Top 5 cele mai bune filme regizate de celebrul Takashi Miike, pe care trebuie sa le vezi acum!

Takashi Miike este un regizor japonez cunoscut pentru filmele sale controversate, pline de violenta, mister si umor negru. S-a nascut pe 24 august 1960 in Osaka, Japonia si a devenit cunoscut in lumea cinematografiei japoneze in anii '90. Miike a inceput cariera sa ca regizor de televiziune, iar primul sau film a fost "Shinjuku Triad Society" (1995), un thriller violent despre un detectiv corupt care se lupta cu un clan de yakuza. Filmul a fost controversat pentru scenele sale violente si explicite de sex, dar a avut succes la box office si a marcat inceputul carierei lui Miike.

De-a lungul carierei sale, Miike a regizat o varietate de filme, iar mai jos regasiti un top cu cele mai bune dintre acestea.


13 Assassins (2010) - IMDB 7.5

Actiune, Aventura, Drama


Un film epic care te va tine in tensiune pana la final prin atmosfera creata si seriozitatea cu care a fost realizat. Povestea: Un grup de asasini se reunesc pentru o misiune sinucigasa pentru a ucide un lord malefic.


Audition / Odishon (1999) - IMDB 7.1

Horror, Mister


Un vaduv accepta o propunere de a intervieva fete la o auditie speciala, aranjata pentru el de un prieten in incercarea de a-i gasi o noua sotie. Dar cea de care ii place, ascunde un secret terifiant.


Ichi The Killer (1999) - IMDB 7.0

Actiune, Crima


In timp ce membrul yakuza Kakihara isi cauta seful disparut, acesta da peste Ichi, un ucigas psihopat terifiant. Genul de film controversat, care fie iti place super mult fie nu iti place deloc.


Hara-Kiri: Death of a Samurai (2011) - IMDB 7.3

Drama, Actiune


O poveste despre razbunare, onoare si dizgratie, centrata pe un samurai afectat de saracie care descopera ce s-a intamplat de fapt cu ginerele sau ucis, punand in miscare un plan de razbunare impotriva casei unui lord feudal.


The Bird People in China (1998) - IMDB 7.4

Aventura, Drama, Comedie


Un angajat obisnuit si un asasin yakuza sunt fiecare trimisi de sefii lor intr-un sat chinezesc indepartat, dar descopera acolo mai mult decat se asteptau.


1.133 afișări0 comentarii

תגובות


Film sau Serial?

bottom of page