top of page

Top 5 filme thriller, castigatoare la festivalul de film TIFF!

In lumea cinematografiei, filmele thriller au fost intotdeauna populare, captivandu-ne cu suspansul, tensiunea si intrigile lor palpitante. La Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), unul dintre cele mai mari festivaluri de film din Europa Centrala si de Est, au fost prezentate numeroase filme thriller care au fost apreciate si recunoscute pentru calitatea lor artistica. Iata o lista cu top 5 filme super bune thriller, castigatoare la TIFF.


1. The Secret in Their Eyes (2009)


Regizat de Juan Jose Campanella, acest thriller din Argentina a castigat premiul TIFF pentru Cel Mai Bun Film in 2009. Filmul prezinta povestea unui fost investigator de la tribunal care se intoarce asupra unui caz nerezolvat si se confrunta cu amintirile dureroase ale trecutului.


2. Borgman (2013)


Regizat de Alex van Warmerdam, acest thriller olandez a castigat premiul TIFF pentru Cel Mai Bun Film in 2013. Filmul spune povestea unui vagabond care intra intr-o familie bine situata si declanseaza o serie de evenimente bizare si tulburatoare.


3. The Killing of a Sacred Deer (2017)


Regizat de Yorgos Lanthimos, acest thriller psihologic din Grecia a castigat premiul TIFF pentru Cel Mai Bun Film in 2017. Filmul exploreaza povestea unui chirurg care se confrunta cu consecintele sinistre ale unui trecut intunecat si se confrunta cu un tanar baiat cu intentii misterioase.


4. Dogman (2018)


Regizat de Matteo Garrone, acest thriller italian a castigat premiul TIFF pentru Cel Mai Bun Film in 2018. Filmul urmareste povestea unui barbat timid si bland care este fortat sa se confrunte cu un criminal periculos si sa ia masuri extreme pentru a-si proteja familia.


5. The County (2019)


Regizat de Grimur Hakonarson, acest thriller islandez a castigat premiul TIFF pentru Cel Mai Bun Film in 2019. Filmul spune povestea unei fermiere care se confrunta cu coruptia intr-un sistem agricol dominat de un monopol local si devine un simbol de rezistenta pentru comunitatea ei.


15.967 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page