top of page

Top 6 filme de razboi premiate, disponibile acum pe Netflix!

Filmele de razboi sunt un gen aparte, majoritatea fiind bazate pe povesti adevarate (batalii celebre sau intamplari istorice). Acest tip de filme au un loc special in cinematografie nu doar ca si filme artistice ci si ca un reminder al ororilor petrecute in trecut, ca urmare a dorintei unor lideri "de mai mult". Filmele de razboi sunt foarte populare la nivel mondial, astfel ca ne-am gandit sa facem un top 6 al filmelor de razboi disponibile pe Netflix. Sa incepem.


1917 (2019) - IMDB 8.2

Actiune, Drama, Razboi


Filmul este castgator al nu mai putin de 3 premii Oscar! Povestea: 6 aprilie 1917. In timp ce un batalion de infanterie se aduna pentru a duce lupte crancene in adancul teritoriului inamic, doi soldati sunt desemnati sa transmita un mesaj care va opri 1.600 de oameni sa intre direct intr-o capcana mortala.


Saving Private Ryan (1998) - IMDB 8.6

Drama, Razboi


Film castigator al 5 premii Oscar! Plot oficial: Dupa debarcarea in Normandia, un grup de soldati americani merg in spatele liniilor inamice pentru a recupera un parasutist ai carui frati au fost ucisi in actiune.


The Forgotten Battle (2020) - IMDB 7.1

Drama, Razboi


1944, al Doilea Razboi Mondial. Un pilot britanic, un baiat olandez care lupta de partea germana si o femeie olandeza membru al rezistentei ajung toti sa fie implicati cumva in batalia de la Schelde. Alegerile lor difera, dar scopul lor este acelasi: libertatea. Filmul este castigator al unui premiu "Golden Film" in cadrul festivalului Golden and Platin film.


Inglorious Basterds (2009) - Nota IMDB 8.3

Aventura, Drama, Razboi


Castigator al unui premiu Oscar si al unui premiu Golden Globes! In Franta ocupata de nazisti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, un plan de asasinare a liderilor nazisti de catre un grup de soldati evrei americani coincide cu planurile de razbunare ale unui proprietar de teatru.


Unbroken (2014) - IMDB 7.2

Razboi, Drama, Biografie


Un film despre supravietuire in cele mai dure conditii posibile: Dupa un accident de avion aproape fatal in al Doilea Razboi Mondial, olimpicul Louis Zamperini petrece 47 de zile groaznice pe o pluta impreuna cu doi membri ai echipajului inainte de a fi prins de marina japoneza si trimis într-un lagar de prizonieri de razboi. Film nominalizat la 3 premii Oscar.


Zero Dark Thirty (2012) - IMDB 7.4

Drama, Istoric, Thriller


Castigator al unui premiu Oscar. O cronica a vanatorii (care a durat mai bine de un deceniu) liderului terorist al-Qaeda, Osama bin Laden, dupa atacurile din septembrie 2001 ale turnurilor gemene, care se finalizeaza cu moartea teroristului ca urmare a eforturilor armatei Navy SEALS, in 2011.


19.395 afișări0 comentarii

Kommentarer


Film sau Serial?

bottom of page