top of page

Top cele mai bune filme din 2022 - Partea I

Incepem acest articol increzatori ca 2022 a fost un an foarte bun pentru cinematografie si pentru iubitorii de film. Fie ca vorbim despre filme de comedie, thriller sau actiune, un film bun este pana la urma un film bun. Pentru ca o sa fie ceva de citit, haideti sa incepem.


Till - IMDB 7.3


Drama, Istoric, Biografie


In 1955, dupa ce Emmett Till este ucis intr-un linsaj brutal, mama lui promite ca va demasca rasismul din spatele atacului in timp ce lucreaza pentru ca cei implicati sa fie adusi in fata justitiei.


Happening - IMDB 7.4


Drama


O adaptare a romanului cu acelasi nume al lui Annie Ernaux, care analizeaza experienta ei cu avortul, cand acesta era inca ilegal in Franța anilor 1960. Film nominalizat la 1 premiu BAFTA.


The Quiet Girl - IMDB 7.7


Drama


Irlanda rurala, anul 1981. O fata linistita si putin neglijata este trimisa departe de familia ei disfunctionala pentru a locui vara cu parinti adoptivi. Ea se simte excelent in grija lor, dar in aceasta casa in care nu trebuie sa existe secrete, ea descopera unul.


The Northman - IMDB 7.1


Actiune, Aventura, Drama


Un film in care Alexander Skarsgard face un rol de exceptie. Povestea pe scurt: Un tanar print viking se afla intr-o cautare pentru a razbuna uciderea tatalui sau.


Everything Everywhere All at Once - IMDB 8.1


Actiune, Aventura, Comedie


O imigranta chinezoaica imbatranita este implicata intr-o aventura nebuna, in care doar ea poate salva lumea explorand alte universuri care se conecteaza cu vietile pe care le-ar fi putut duce. Filmul a castigat deja 15 premii cinematografice si se speculeaza ca va fi nominalizat la Oscar.


Top Gun: Maverick - IMDB 8.4


Actiune, Drama


Dupa treizeci de ani, Maverick inca depaseste limitele ca fiind un pilot de top, dar trebuie sa se confrunte cu fantomele trecutului sau atunci cand ii conduce pe absolventii de elita ai TOP GUN intr-o misiune care cere sacrificiul suprem din partea celor alesi sa faca parte din echipa.


All Quiet on The Western Front - IMDB 7.8


Razboi, Drama


Razboiul izbucneste in Germania in 1914. Paul Bäumer si colegii sai se inroleaza rapid in armata pentru a-si servi patria. De indata ce sunt recrutati, primele imagini de pe campul de lupta le arata cum este razboiul cu adevarat.



Triangle of Sadness - IMDB 7.7


Comedie, Drama


Un cuplu de celebritati din lumea modelingului se alatura unei croaziere pline de evenimente pentru cei super bogati. Ce se poate intampla atat de rau? Un film cu Woody Harrelson.


The Banshees of Inisherin - IMDB 8.2


Comedie, Drama


Doi prieteni care se cunosc de o viata se trezesc intr-un impas cand unul dintre ei isi incheie brusc relatia, cu consecinte alarmante pentru amandoi. Colin Farrel face un rol magistral, alaturi de Brendan Gleeson.

Spor la vizionat!


UPDATE: Avem si partea a doua! O poti citi aici:

5.567 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page