top of page

Top cele mai bune filme thriller ale ultimilor 10 ani! Care este preferatul tau?

Cu toate ca sunt multe filme thriller care au fost lansate in ultimii 10 ani, am selectat cele mai bune 10 filme din aceasta categorie. Fiecare productie din aceasta lista are un nivel ridicat de tensiune, actiune si suspans, care va vor tine cu sufletul la gura pana la final.


Gone Girl (2014) - Regia: David Fincher, cu Ben Affleck si Rosamund Pike


Gone Girl este o adaptare a romanului cu acelasi nume scris de Gillian Flynn si urmareste povestea lui Nick Dunne (Ben Affleck), un barbat care este suspectat ca si-a ucis sotia (Rosamund Pike), care a disparut fara urma. Cu toate ca filmul urmeaza aceeasi poveste ca si cartea, finalele difera, ceea ce face din acest film o experienta incitanta chiar si pentru cei care au citit deja romanul.


Get Out (2017) - Regia: Jordan Peele, cu Daniel Kaluuya si Allison Williams


Get Out este un film horror si thriller psihologic care a avut un impact puternic asupra culturii pop. Filmul urmareste povestea lui Chris Washington (Daniel Kaluuya), un barbat afro-american care viziteaza familia iubitei sale albe, doar pentru a descoperi o serie de secrete intunecate si periculoase despre familia acesteia. Filmul a fost laudat pentru mesajul sau social si pentru performanta actorilor.


The Girl on the Train (2016) - Regia: Tate Taylor, cu Emily Blunt si Rebecca Ferguson


The Girl on the Train este o adaptare a romanului cu acelasi nume scris de Paula Hawkins si urmareste povestea lui Rachel Watson (Emily Blunt), o femeie alcoolica si depresiva, care se implica intr-un caz de disparitie. Filmul este plin de surprize si intorsaturi de situatie care fac ca spectacolul sa fie incitant si imprevizibil.


Prisoners (2013) - Regia: Denis Villeneuve, cu Hugh Jackman si Jake Gyllenhaal


Prisoners urmareste povestea unui tata disperat (Hugh Jackman) care incepe sa-si caute fiica si prietenul ei dupa ce acestia dispar fara urma. Filmul este plin de tensiune si suspans, iar performanta actorilor este remarcabila.


Nightcrawler (2014) - Regia: Dan Gilroy, cu Jake Gyllenhaal si Rene Russo


Nightcrawler urmareste povestea unui om care se angajeaza ca videograf independent pentru a vinde stiri sensationale la televiziune. Cu toate ca filmul nu are o actiune spectaculoasa, performanta actorului principal, Jake Gyllenhaal, este remarcabila, iar subiectul filmului este unul relevant pentru cultura mass-media contemporana.


Shutter Island (2010) - Regia: Martin Scorsese, cu Leonardo DiCaprio si Mark Ruffalo


Shutter Island urmareste povestea a doi detectivi (Leonardo DiCaprio si Mark Ruffalo) care investigheaza disparitia unei paciente dintr-un spital psihiatric de pe insula Shutter. Filmul este plin de intrigi si suspans, iar finalul este unul socant si imprevizibil.


The Girl with the Dragon Tattoo (2011) - Regia: David Fincher, cu Rooney Mara si Daniel Craig


The Girl with the Dragon Tattoo este o adaptare a romanului cu acelasi nume scris de Stieg Larsson si urmareste povestea lui Mikael Blomkvist (Daniel Craig), un jurnalist care investigheaza un caz de disparitie care a avut loc acum mai multi ani, si a lui Lisbeth Salander (Rooney Mara), o hackerita care il ajuta in investigatie. Filmul este plin de actiune si tensiune, iar performanta lui Rooney Mara este remarcabila.


The Prestige (2006) - Regia: Christopher Nolan, cu Hugh Jackman si Christian Bale


The Prestige urmareste povestea a doi iluzionisti rivali (Hugh Jackman si Christian Bale) care incearca sa-si depaseasca unul pe celalalt prin trucuri magice si iluzii. Filmul este plin de intrigi si suspans, iar finalul este unul socant si imprevizibil.


Black Swan (2010) - Regia: Darren Aronofsky, cu Natalie Portman si Mila Kunis


Black Swan urmareste povestea unei balerine (Natalie Portman) care se lupta cu propria sa sanatate mentala pentru a obtine rolul principal intr-un spectacol de balet. Filmul este o combinatie intre thriller si horror, iar performanta lui Natalie Portman a fost apreciata cu un premiu Oscar.


The Handmaiden (2016) - Regia: Park Chan-wook, cu Kim Min-hee si Kim Tae-ri


The Handmaiden este o adaptare a romanului cu acelasi nume scris de Sarah Waters si urmareste povestea a doua femei care conspira sa jefuiasca o mostenire. Filmul este plin de intrigi si suspans, iar performanta actorilor este remarcabila.

Fiecare film din aceasta lista reprezinta o experienta incitanta si plina de tensiune si vor tine spectatorii cu sufletul la gura pana la final.



2.174 afișări0 comentarii

Comentários


Film sau Serial?

bottom of page