top of page

Topul celor mai bune filme Science Fiction, disponibile pe HBO Max!

HBO Max este unul dintre cei mai mari streameri de science fiction, cel putin cand vine vorba de filme. De la clasici pana la succese recente si filme superbe subestimate, cei de la HBO au fost destul de generosi cu acest gen de film. Daca si tu esti fan filme SF, atunci ai nimerit bine. Sa incepem, zic.


Gravity (2013) - IMDB 7.7


SF, Thriller, Drama


Un film care a castigat 7 Oscaruri. Doi astronauti lucreaza impreuna pentru a supravietui dupa ce un accident i-a lasat blocati in spatiu. Un film in care Sandra Bullock face un rol magistral.


Moon (2009) - IMDB 7.8


SF, Mister, Drama


Continuam tot cu un film despre explorarea spatiului. Astronautul Sam Bell se afla la sfarsitul perioadei sale de trei ani pe Luna, de unde el, lucrand alaturi de computerul său, GERTY, trimite inapoi pe Pamant pachete cu o resursa care a contribuit la diminuarea problemelor de energie ale planetei noastre. Filmul este castigator al unui premiu BAFTA.


Ex Machina (2014) - IMDB 7.7


SF, Thriller, Drama


Castigator al unui premiu Oscar. Un tanar programator este selectat sa participe la un experiment revolutionar in inteligenta sintetica, prin evaluarea calitatilor umane ale unui robot umanoid foarte avansat. Unul dintre cele mai bune filme cu Alex Garland, care prezintă una dintre cele mai bune scene de dans robotic.


Source Code (2011) - IMDB 7.5


Actiune, Drama, Mister


Un soldat se trezeste in corpul altcuiva si descopera ca face parte dintr-un program guvernamental experimental care are ca scop gasirea criminalului dintr-un tren de navetisti, in 8 minute. Jake Gyllenhaal magistral ca de obicei, dar filmu surprinde si cu o Vera Farmiga care face un rol excelent.


The Matrix (1999) - IMDB 8.7


Actiune, SF


Ce mai poate fi spus despre acest film? Doar ca daca nu l-ai vazut, opreste-te din ce faci si fa-o. Castigator al 4 premii Oscar, filmul spune povestea hackerului Neo, care descopera faptul ca viaaa pe care o stie este inselaciunea elaborata a unei inteligente superioare cibernetice malefice. Daca esti fan filme SF, va recomandam toata seria Matrix, inclusiv filmul aparut in 2022!


Inception (2010) - IMDB 8.8


Actiune, SF


Castigator al 4 premii Oscar. Un hot care fura secrete ale marilor corporatii prin utilizarea tehnologiei de partajare a viselor i se incredinteaza sarcina de a planta o idee in mintea unui director important de companie, dar trecutul sau tragic poate condamna proiectul si echipa sa la dezastru. Nici prin cap nu-ti trece cum sa sfarseste filmul!


2001: A Space Odyssey (1968) - IMDB 8.3


Aventura, SF


Nu prea recomandam noi filme foarte vechi, insa Stanley Kubrick a realizat o capodopera cu filmul 2001: A Space Odyssey. Nu te poti numi fan adevarat al genului SF daca nu ai vazut acest film, castigator al unui premiu Oscar. Povestea: Dupa ce a descoperit un artefact misterios ingropat sub suprafata lunii, o nava spatiala este trimisa pe Jupiter pentru a-si gasi originile - o nava spatiala condusa de doi oameni si supercomputerul H.A.L. 9000.


The Butterfly Effect (2004) - IMDB 7.6


SF, Thriller, Drama


Evan Treborn sufera de lesin si pierderi de memorie in timpul unor evenimente importante din viata sa. Pe masura ce creste, el gaseste o modalitate de a-si aminti aceste amintiri pierdute precum si un mod supranatural de a-si schimba viata citindu-si jurnalul.

Vizionare placuta!19.822 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page