top of page

Va recomandam un film polonez emotionant, aparut in 2023, disponibil pe Netflix! (filme bune 2023)

"Forgotten Love" sau "Znachor" (numele original), este un film emotionant mai putin cunoscut din 2023, care dezvaluie o poveste excelenta si in acelasi timp trista. Haideti sa o descoperim impreuna.





Despre ce este vorba in film?


După ce isi pierde memoria, respectatul chirurg Rafal Wilczur (Kosiba) traieste acum ca un cersetor sarac, desi acest lucru nu a afectat geniul sau intuitiv in meseria de chirurg. Cu toate acestea, l-a separat de fiica sa Marysia. Dupa 15 ani, se intalnesc din nou fara a se recunoaste unul pe altul, dar cu dorinta de a-si recastiga familia pierduta.


Nu este prima versiune a acestei povesti!


Dupa doua adaptari, cu versiunea din 1982 considerata un clasic de Craciun pentru familiile poloneze, "Forgotten Love" poate parea o abordare redundanta a romanului polonez omonim. Fiind mai lung cu aproximativ 20 de minute, pare ca noua adaptare Netflix ar putea imbunatati doar prin designul de productie mai bun, si desigur, cu siguranta ofere acea estetica specifica de dinainte de razboi prin costumele, obiectele si decorurile perioadei.




Cu toate acestea, "Forgotten Love" adopta o abordare mai simplificata a intrigii romanului, schimband anumite alegeri ale personajelor. Fara a dezvalui prea mult, unele alegeri ii prezinta pe anumiti protagonisti intr-o lumina mai buna, in timp ce alte schimbari adauga un strop de umor, cum ar fi modul amuzant in care locuitorii satului il apara pe Kosiba. "Znachor" aduce povestea din 1937 in prezent, transportand spectatorii printr-o calatorie emotionala a povestii poloneze atat de indragite.


Un film bun pe care vi-l recomandam cu drag!


Cea mai mare schimbare in "Forgotten Love" fata de cele doua adaptari anterioare ale filmului este personajul Zoska. Zoska nu este deloc prezenta in versiunile anterioare, dat fiind ca nu este un personaj din roman sau din continuarile primei adaptari. Scrisa ca un personaj secundar si prezentata ca fiind interesul amoros al lui Kosiba, adaugarea lui Zoska ar fi putut fi punctul slab al filmului. In schimb, Zoska este o schimbare excelenta, cu interpretarea lui Anna Szymanczyk.



Per total, va recomandam cu drag acest film care noua ne-a intrat la suflet! Vizionare placuta!

34.983 afișări1 comentariu

1 komentarz


Dit Vasile
Dit Vasile
02 gru 2023

o idiotenie.


Polub

Film sau Serial?

bottom of page