top of page

Va recomandam un super film de actiune din 2023, disponibil pe Netflix!

The Last Kingdom: Seven Kings Must Die este film istoric de actiune si reprezinta finalul unei serii TV britanice produse de Netflix, intitulata "Ultimul Regat" (The Last Kingdom), o epopee in toata puterea cuvantului, bazata pe romanele lui Bernard Cornwell si desfasurata in secolul al X-lea, imediat inainte de invazia normanda.


Povestea filmului


Personajul principal este un barbat de origine mixta numit Uhtred (Alexander Dreymon), care se pare ca s-a nascut saxon, dar a fost crescut de vikingi si crede in zeii nordici. Un razboinic infricosator care manevreaza o sabie cu o bucata de chihlimbar pe maner si are o coama de par incurcat, rasa pe partile laterale, astfel incat sa arate ca un calator al epocii moderne din anii 1990 - Uhtred este liderul unei comunitati din Northumbria, refuzand titlul de rege.

Alianta lui cu familia regala a Wessex-ului din sud este pusa la incercare atunci cand noul incoronat rege Aethelstan (Harry Gilby) preia puterea si este convins de consilierul sau cel mai apropiat, Ingilmundr (Laurie Davidson) (un convertit fanatic la crestinism), sa profite de acest moment si sa preia controlul asupra tuturor regatelor Britaniei, de la Insulele Shetland si Orkney pana la Wessex. Dupa cum sugereaza si titlul, sunt in total opt regi, dar sotia unui prieten al lui Uhtred, care are o istorie in a face profeții, prezice ca sapte dintre ei vor muri.

Scenele de batalie nu sunt chiar de proportiile francizelor "Stapanul Inelelor" sau "Urzeala Tronurilor", dar sunt destul de intense si bine puse in scena pentru ceva care are clar un buget mult mai mic. Va recomandam cu drag acest film bun, mai ales daca sunteti fani ai acestui gen.


20.050 afișări0 comentarii

Comentarii


Film sau Serial?

bottom of page