top of page

Actualizat: Top 5 cele mai bune filme romanesti din ultimii 20 de ani!

Filme romanesti tipice sunt un gen aparte - filme greu de digerat, triste cu intamplari si realitati destul de intunecate. Nu sunt chiar pe gustul oricui, drept pentru care nu avem mari realizari cinematografice pe plan local. Cu toate acestea, in ultimii 20 de ani au aparut filme bune si foarte bune pe care merita sa le vedem.

Am compilat un top de 5 cele mai bune si premiate filme romanesti pe care il puteti regasi mai jos. In acest top nu o sa apara filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", intrucat desi este un film extraordinar (43 de premii castigate), este deja un film extrem de cunoscut (demn de locul 1) dar si unul extrem de trist.

Altfel, sa incepem.


Filantropica (2002) - IMDB 8.4

Comedie, Drama


Ovidiu, un profesor de liceu care cauta sa faca un ban in plus, gaseste o modalitate inedita de a castiga bani foarte usor. Un film regizat de Nae Caranfil care ii are in rol principal pe genialii Mircea Diaconu si Gheorghe Dinica.


Un Pas In Urma Serafimilor (2017) - IMDB 8.2

Drama


Un grup de boboci dintr-un colegiu ortodox strict sunt introdusi intr-o lume a dezavantajelor, placerii si banilor din interiorul caminului, dar in curand descopera ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple.


Moartea Domnului Lazarescu (2005) - IMDB 7.8

Comedie, Drama


Domnul Lazarescu, un batran care este pe moarte, este transportat de la spital la spital de un paramedic loial, deoarece medicii refuza sa-l opereze si nimeni nu este capabil sa puna un diagnostic corect. Un film cu care regizorul Cristi Puiu a castigat nu mai putin de 30 de premii in cinematografie.


Dupa Dealuri (2012) - IMDB 7.5

Drama


Filmul spune povestea prieteniei dintre doua tinere care au crescut in acelasi orfelinat; una dintre ele si-a gasit refugiu la o manastire din Romania si refuza sa plece cu prietena ei, care locuieste in prezent in Germania.


Aferim! (2015) - IMDB 7.6

Aventura, Comedie, Drama


Un film indraznet istoric filmat alb-negru - Aferim prezinta subiectul delicat al sclaviei tiganilor din sudul Romaniei in secolul al XIX-lea. Actiunea este plasata intr-o lume inapoiata a barierelor sociale de neintrerupt, superstitii si prejudecati. Un tanar tigan, Carfin, lupta pentru propria viata dupa ce proprietarul sau descopera ca are o aventura cu sotia sa.


Pozitia Copilului (2013) - IMDB 7.4

Drama


Un film despre relatia mama-fiu, despre vointa parintilor de a-si tine copiii alaturi, contrar dorintei copiilor de a evada si de a-si construi propria independenta. Castigator la festivalul international de la Berlin din 2013 si al altor 7 premii la ceremonia Gopo din 2014.

Vizionare placuta!



1.182 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page