top of page

Filme bune: Top 10 cele mai bune filme despre sfarsitul lumii!

De-a lungul timpului, am manifestat o pasiune constanta pentru filmele axate pe dezastre naturale, scene post-apocaliptice si conceptul sfarsitului civilizatiei asa cum o cunoastem in prezent. Am decis sa ne dedicam unui mic studiu pe aceasta tema, rezultand un top al celor mai bune 10 filme care exploreaza si ilustreaza in mod remarcabil tematica sfarsitului lumii.Children of Men (2006) - IMDB 7.9

Actiune, Drama, SF


In 2027, intr-o lume haotica in care femeile au devenit sterile, un fost activist accepta sa ajute la transportul unei femei miraculos insarcinate intr-un loc sigur. Un film exceptional, nominalizat la 3 premii Oscar. Clive Owen este fenomenal in acest film.


The Day After (1983) - IMDB 7.0

Drama, SF


Filmul reda excelent efectele unui holocaust nuclear devastator asupra locuitorilor oraselor mici din estul Kansasului. Un film castigator al 2 premii Emmy!


I Am Legend (2007) - IMDB 7.2

Actiune, Drama, SF


La ani dupa ce o ciuma ucide cea mai mare parte a omenirii si ii transforma pe restul in monstri, singurul supravietuitor din New York City se lupta cu curaj sa gaseasca un leac. Un film care te va tine cu sufletul la gura pana la final, cu un Will Smith excelent.


Annihilation (2007) - IMDB 6.8

Aventura, Drama, Horror


Un film mai putin mediatizat, Annihilation este un thriller de exceptie cu multe intorsatori de situatie. Lena (Natalie Portman) este un fost soldat devenit biolog care si-a pierdut sotul in circumstante misterioase si care este hotarata sa descopere secretul mortii acestuia, calatorind in Zona X unde este gasit cadavrul lui. Dar misiunea nu este atat de usoara pe cat pare initial, deoarece Zona X gazduieste creaturi mutate biologic, care sunt toate in cautare de sange.


Independence Day (1996) - IMDB 7.0

Actiune, Aventura, SF


Film castigator al unui premiu Oscar cu Will Smith si Bill Pullman in rolurile principale. Extraterestrii vin si scopul lor este sa invadeze si sa distruga Pamantul. Luptand cu tehnologia superioara, cea mai buna arma a omenirii este dorinta de a supravietui.


Greenland (2020) - IMDB 6.4

Actiune, Thriller


O familie se lupta pentru supravietuire in fata unui dezastru natural cataclismic. Un film bun, similar cu mai faimosul sau frate "2012" (vezi mai jos), cu un Gerard Butler foarte bun.


2012 (2009) - IMDB 5.8

Actiune, Aventura, SF


Un scriitor frustrat se lupta sa-si mentina familia in viata atunci cand o serie de catastrofe globale ameninta sa anihileze omenirea. Un film bun, care merita o nota mai buna pe IMDB - un film cu suspans, actiune, si joc actoricesc bun (John Cusack in rol principal).


Melancholia (2011) - IMDB 7.1

Drama, SF


Daca n-ai mai vazut pana acum niciun film realizat de Lars von Trier, acest film o sa te ia putin prin surprindere, prin stilul specific de filmare si atmosfera creata. Povestea: Doua surori nu gasesc echilibrul in relatia dintre ele, in timp ce o noua planeta misterioasa ameninta sa distruga Pamantul in urma unei coliziuni distrugatoare. Un film psihologic exceptional pe care s-ar putea sa trebuiasca sa-l vezi de mai multe ori pana sa-l intelegi complet.


The Book of Eli (2010) - IMDB 6.8

Actiune, Aventura, Drama


O poveste post-apocaliptica, in care un barbat singuratic se lupta prin America pentru a proteja o carte sacra care detine secretele pentru salvarea omenirii. Un film cu Denzel Washington si Mila Kunis in rolurile principale.


Armageddon (1998) - IMDB 6.7

Aventura, Actiune, SF


Acest film nu avea cum sa lipseasca din acest top - puteti spune ca e vechi, ca e cu Bruce Willis si iar salveaza asta lumea...dar nu aveam cum sa nu-l punem in top! Povestea: Dupa ce a descoperit ca un asteroid de dimensiunea Texasului va lovi Pamantul in mai putin de o luna, NASA recruteaza o echipa cel putin neobisnuita de experti, pentru incerca sa salveze planeta. Film nominalizat la 4 premii Oscar.Citeste si:


2.713 afișări0 comentarii

Hozzászólások


Film sau Serial?

bottom of page