top of page

Iti plac filmele cu agenti secreti? Vezi aici cele mai bune filme cu spioni! Partea I

Ahh, filmele cu spioni, tradare si vieti paralele. Dar si multe secrete. Daca si voua va plac astfel de filme, ati nimerit unde trebuie. Urmeaza sa descoperim impreuna un top al filmelor cu spioni.

Conform Wikipedia, spionajul este o activitate desfasurata de una sau mai multe persoane numite spioni. Scopul aceste activitati este urmarirea uneia sau a mai multor persoane sau institutii sau tari pentru a afla intentiile sau activitatile acestora si ce actiuni viitoare planuiesc.


Termenul de spionaj este deseori asociat cu statul care spioneaza dusmani potentiali sau actuali, in primul rand pentru scopuri militare, dar acesta s-a extins la spionajul care include corporatii, cunoscut sub numele de spionaj industrial. Multe natiuni spioneaza periodic atat dusmanii cat si pe aliati, desi mentin o politica de a nu comenta asupra acestui fapt.


Dar fara sa ne mai lungim, sa incepem, zic.



1. Bridge of Spies (2015) - IMDB 7.6


"The boss isn't always right, but he's still the boss."


1 Oscar, alte 103 nominalizari si Tom Hanks. Mai mult decat suficient pentru a vedea acest film.


In timpul Razboiului Rece, un avocat american este recrutat pentru a apara in instanta un spion sovietic arestat si apoi pentru a ajuta CIA sa faciliteze schimbul acestuia cu pilotul american, Francis Gary Powers.


2. Argo (2012) - IMDB 7.7


Exista un motiv foarte bun pentru care aceasta drama a castigat cel mai bun film la cea de-a 85-a editie a Premiilor Oscar. De fapt, filmul a castigat in total 3 Oscaruri si alte 94! de premii.

Ben Affleck a jucat si regizat aceasta poveste (adevarata) a unui agent CIA care merge sub acoperire ca producator de la Hollywood pentru a salva sase diplomati americani la Teheran in timpul crizei ostaticilor din Italia din 1979.



3. The Bourne Identity (2002) si seriile Jason Bourne - IMDB 7.9


Matt Damon este personajul principal, Jason Bourne, in aceasta prima editie a popularei francize Bourne. Bazat pe romanul cu acelasi nume al lui Robert Ludlum, filmul spune povestea unui barbat (Jason Bourne) care a suferit o pierdere extrema a memoriei si incepe incet sa-si aduca aminte cine este si ce s-a intamplat. Bineinteles, filmul este plin de actiune si foarte multe secrete si tradari.



4. The Lives of Others (2006) - IMDB 8.4


A castigat Oscar pentru cel mai bun film strain al anului, un premiu BAFTA si alte 80 de premii in cinematografie.

In 1984, Berlinul de Est, un agent al politiei secrete, care spioneaza un cuplu, isi da seama ca este din ce in ce mai absorbit de viata lor.



5. Spy Game (2001) - IMDB 7.0


In Spy Game, Robert Redford si Brad Pitt ii infatiseaza pe agentul CIA retras Nathan Muir (Redford) respectiv pe protejatul sau, Tom Bishop (Pitt). Nathan este fortat sa revina in joc pentru a-l salva pe Tom, care este capturat in China si acuzat de spionaj.



6. Tinker Tailor Soldier Spy (2011) - IMDB 7.0


“The more identities a man has, the more they express the person they conceal.”


Benedict Cumberbatch, Colin Firth, Tom Hardy. Un line-up de actori excelent.


Povestea: In zilele sumbre ale Razboiului Rece, veteranul de spionaj George Smiley iese fortat din pensionare pentru a descoperi un agent sovietic in cadrul MI6.



7. Zero Dark Thirty (2012) - IMDB 7.4



O cronica a vanatorii (care a durat mai bine de un deceniu) liderului terorist al-Qaeda, Osama bin Laden, dupa atacurile din septembrie 2001 ale turnurilor gemene, care se finalizeaza cu moartea teroristului ca urmare a eforturilor armatei Navy SEALS, in 2011.



8. Burn After Reading (2008) - IMDB 7.0


Un disc care contine informatii misterioase de la un agent CIA ajunge in mainile unor angajati natangi ai unei sali de sport care incearca sa-l vanda.



9. Allied (2016) - IMDB 7.1


Brad Pitt face un rol excelent alaturi de actrita franceza Marion Cotillard in acest film nominalizat la Oscar.


In 1942, un ofiter de informatii canadian din Africa de Nord intalneste o luptatoare a rezistentei franceze intr-o misiune mortala in spatele liniilor inamice. Cand se reunesc la Londra, relatia lor este testata de presiunile razboiului.



10. Enemy of the State (1998) - IMDB 7.3


Oficialul corupt al NSA (Agentia Nationala de Securitate), Thomas Reynolds a asasinat un congresman pentru a asigura adoptarea unei noi legislatii extinse de supraveghere. Cand o caseta video a crimei ajunge in mainile lui Robert Clayton Dean (Will Smith), un avocat extrem de talentat, acestuia ii este inscenata crima. Cu ajutorul fostului agent CIA Edward „Brill” Lyle (Gene Hackman), Dean incearca sa-si dovedeasca nevinovatia si sa pedepseasca adevaratul vinovat.


Vizionare placuta!


Ai vazut deja filmele de mai sus si vrei si mai multe filme cu spioni? Citeste mai jos partea II:



12.897 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page