top of page

Iti plac filmele cu final neasteptat? Top 5 filme ca Shutter Island!

Shutter Island este un film extraordinar, regizat de Martin Scorsese cu Leonardo DiCaprio si Mark Ruffalo (Hulk) in roluri principale. Asta o confirma atat criticii de film cat si notele obtinute pe site-urile de specialitate, dar si cele 11 premii obtinute. Este filmul pentru care Leonardo DiCaprio nu a obtinut (desi a meritat) un premiu Oscar.

Ca si gen, Shutter Island este un thriller cu accente psihologice/psihotice combinate cu un pic de mister. Ca si poveste, filmul plaseaza actiunea in 1954, perioada in care un serif american investigheaza disparitia unui criminal care a evadat dintr-un spital de nebuni - sau poate nu isi da seama ce investigheaza de fapt.


Anyways, am pregatit mai jos un top de 5 filme similare cu Shutter Island, testate si verificate de noi pe care te invitam sa-l parcurgem impreuna!



1. Black Swan (2010) - IMDB 8.0


Drama, Thriller


Castigator al unui premiu Oscar, filmul nu este nicicum ceea ce pare la inceput. Povestea: O balerina dedicata se lupta sa-si mentina sanatatea mentala intacta dupa ce a castigat rolul principal intr-o productie din „Lacul lebedelor” de Ceaikovski. Un film regizat de genialul Darren Aronofsky (Limitless, The Good Nurse, The Fighter).


2. Mulholland Drive (2001) - IMDB 7.9


Drama, Mister, Thriller


49 de premii castigate si o nominalizare la Oscar. Povestea: O femeie ramane amnezica dupa un accident de masina. Ea rataceste naucita pe strazile din Los Angeles inainte de a se refugia intr-un apartament. Acolo este descoperita de Betty (Naomi Watts), o blonda care a venit in Orasul Ingerilor cautand faima ca actrita, iar impreuna incearca sa desluseasca misterul vietii femeii amnezice.


3. The Game (1997) - IMDB 7.7


Drama, Mister, Thriller


Dupa ce unui bancher bogat din San Francisco i se ofera ocazia de a participa la un joc misterios, viata lui este data peste cap pe masura ce incepe sa se intrebe daca ar putea fi intr-adevar o conspiratie ascunsa pentru a-l distruge.


4. Jacob's Ladder (1990) - IMDB 7.4


Drama, Mister, Horror


Plangandu-si copilul mort, un veteran bantuit din razboiul din Vietnam incearca sa-si descopere trecutul in timp ce sufera de un caz grav de disociere. Pentru a face acest lucru, el trebuie sa descifreze realitatea si viata din propriile sale vise, iluzii si perceptii despre moarte. Un film cu un Tim Robbins genial, regizat de Adrian Lyne.


5. Identity (2003) - IMDB 7.3


Mister, Thriller


Blocati intr-un motel pustiu din Nevada in timpul unei furtuni groaznice, zece straini incep sa fie terifiati atunci cand isi dau seama ca sunt ucisi unul cate unul. John Cusack si Ray Liotta joaca in acest thriller cu final neasteptat.

Vizionare placuta!





10.227 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page