top of page

Top 11 cele mai bune filme din al doilea razboi mondial, pe care trebuie sa le vezi acum!

Al Doilea Razboi Mondial a fost un conflict global care a avut loc intre 1939 si 1945, implicand majoritatea natiunilor lumii, inclusiv toate puterile mari ale acelor timpuri. Razboiul a inceput cu invazia Germaniei in Polonia si s-a incheiat cu capitularea Japoniei dupa bombardamentele atomice de la Hiroshima si Nagasaki.


Putina istorie!


Razboiul a fost declansat de agresiunea Germaniei naziste sub conducerea lui Adolf Hitler, care a incercat sa cucereasca Europa si sa creeze un imperiu mondial. In timpul razboiului, aliatii - formati din Regatul Unit, Uniunea Sovietica si Statele Unite ale Americii - s-au opus puterilor Axei, formate din Germania, Italia si Japonia. Razboiul a fost marcat de o serie de evenimente importante, inclusiv Batalia de la Stalingrad, debarcarea din Normandia, Batalia de la Midway si bombardamentele atomice de la Hiroshima si Nagasaki. Razboiul a dus la moartea a aproximativ 70 de milioane de oameni, inclusiv a sase milioane de evrei care au fost ucisi in Holocaust.

In urma razboiului, puterea mondiala s-a schimbat semnificativ, cu Statele Unite si Uniunea Sovietica devenind superputeri si Europa fiind reconstruita prin Planul Marshall. Razboiul a avut, de asemenea, un impact semnificativ asupra culturii si societatii, inclusiv asupra dezvoltarii tehnologiei si a drepturilor civile.


Haideti sa descoperim in continuare cele mai bune filme despre al doilea razboi mondial, disponibile spre vizionare pe Netflix. Sa incepem!


Saving Private Ryan (1998) - IMDB 8.6

Drama, Razboi


Prepare popcorn, nachos, si tot ce mai ai prin casa. Dupa ce o sa-l vizionezi o sa cauti pe google "movies like Saving Private Ryan" si filme cu Tom Hanks. Plot oficial: Dupa debarcarea in Normandia, un grup de soldati americani merg in spatele liniilor inamice pentru a recupera un parasutist ai carui frati au fost ucisi in actiune.


Narvik (2022) - IMDB 7.1

Razboi, Drama, Istoric


Aprilie 1940. Ochii lumii sunt atintiti asupra Narvik, un orasel din nordul Norvegiei, sursa de minereu de fier necesar masinilor de razboi ale lui Hiter. Dupa doua luni de razboi aprig de iarna, Hitler primeste prima sa infrangere.


Inglorious Basterds (2009) - Nota IMDB 8.3

Aventura, Drama, Razboi


Castigator al unui premiu Oscar si al unui premiu Golden Globes! In Franta ocupata de nazisti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, un plan de asasinare a liderilor nazisti de catre un grup de soldati evrei americani coincide cu planurile de razbunare ale unui proprietar de teatru.


Unbroken (2014) - IMDB 7.2

Razboi, Drama, Biografie


Un film despre supravietuire in cele mai dure conditii posibile: Dupa un accident de avion aproape fatal in al Doilea Razboi Mondial, olimpicul Louis Zamperini petrece 47 de zile groaznice pe o pluta impreuna cu doi membri ai echipajului inainte de a fi prins de marina japoneza si trimis într-un lagar de prizonieri de razboi.


The Boy in the Striped Pajamas (2008) - IMDB 7.7

Razboi, Drama


Povestea filmul este spusa prin ochii nevinovati ai lui Bruno, fiul de opt ani al comandantului dintr-un lagar de concentrare german, in cadrul careia formeaza o prietenie interzisa cu un baiat evreu incarcerat de cealalta parte a gardului. Un film exceptional din toate punctele de vedere.


Allied (2016) - IMDB 7.1

Actiune, Drama, Romantic

Brad Pitt face un rol excelent alaturi de actrita franceza Marion Cotillard in acest film nominalizat la Oscar. In 1942, un ofiter de informatii canadian din Africa de Nord intalneste o luptatoare a rezistentei franceze intr-o misiune mortala in spatele liniilor inamice. Cand se reunesc la Londra, relatia lor este testata de presiunile razboiului.


Riphagen (2016) - IMDB 7.1

Razboi, Drama, Biografie

Povestea despre Riphagen, un tradator olandez din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, care a ajutat nazistii sa-i nedreptateasca pe evrei, furandu-le averile. El a distrus grupurile de Rezistenta, facandu-i pe multi dintre cei care urmareau dreptatea dupa razboi sa para ridicoli.


The Photographer of Mathausen (2018) - IMDB 6.7

Istoric, Drama

Bazat pe evenimente reale, Francesc Boix este un detinut spaniol in lagarul de concentrare nazist de la Mauthausen din Austria, care incearca sa salveze dovezile ororilor comise in interiorul zidurilor sale.


The Bombardment (2021) - IMDB 7.3

Istoric, Drama, Razboi

Soarta mai multor locuitori din Copenhaga ii reuneste atunci cand o misiune de bombardament din cel de-al doilea razboi mondial vizeaza accidental o scoala plina de copii. Un film cu un mesaj extrem de puternic.


The Forgotten Battle (2020) - IMDB 7.1

Drama, Razboi

1944, al Doilea Razboi Mondial. Un pilot britanic, un baiat olandez care lupta de partea germana si o femeie olandeza membru al rezistentei ajung toti sa fie implicati cumva in batalia de la Schelde. Alegerile lor difera, dar scopul lor este acelasi: libertatea.


Fury (2014) - IMDB 7.5

Actiune, Drama, Razboi


Filmul povesteste evenimentele din aprilie 1945, la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Personajul principal interpretat de Brad Pitt (WarDaddy) este un sergent american cu mare experienta in lupta care impreuna cu echipajul sau de cinci oameni, patrunde in spatele liniilor inamice pentru o misiune cvasi-sinucigasa care ar trebui sa dea ultima lovitura fortelor armate ale Germaniei naziste, conducand un tank tip Sherman supranumit Fury.


Citeste si:

8.531 afișări0 comentarii

Komentáře


Film sau Serial?

bottom of page