top of page

Top cele mai bune filme cu gangsteri si mafioti - Partea I!

Mafia este un termen informal care este adesea folosit pentru a descrie organizatiile criminale care au o similitudine puternica cu crima organizata, puterea in afara legii, precum mafia siciliana sau mafia italiana. Activitatea centrala a unei astfel de organizatii ar fi arbitrajul litigiilor dintre infractori, precum si organizarea si punerea in aplicare a acordurilor ilicite intre infractori prin utilizarea violentei. Mafiile se angajeaza adesea in activitati precum jocuri de noroc, trafic de droguri, prostitutie sau frauda.

Daca si tie iti plac filmele cu gangsteri si mafioti, ti-am pregatit mai jos un top special numai cu asta!The Godfather (1972) - IMDB 9.2


Crima, Drama


Castigator al 3 premii Oscar! Cu Marlon Brando si Al Pacino, The Godfather (Nasul) este poate cel mai bun film realizat vreodata si cu siguranta cel mai bun film cu si despre mafie. Seful al unei dinastii a crimei organizate dintr-un New York postbelic transfera controlul asupra imperiului sau clandestin, fiului său cel mai mic care este putin reticent.


The Godfather Part II (1974) - IMDB 9.0


Crima, Drama


Castigator al 6 premii Oscar! Filmul reprezinta continuarea primei parti si portretizeaza viata timpurie si cariera lui Vito Corleone in New York-ul anilor 1920, in timp ce fiul sau, Michael, isi extinde si isi intareste pozitia de lider asupra sindicatului criminalitatii.


Goodfellas (1990) - IMDB 8.7


Crima, Drama


Povestea lui Henry Hill si viata lui in mafie, acoperind relatia sa cu sotia Karen Hill si cu partenerii sai de mafie Jimmy Conway si Tommy DeVito in sindicatul criminal italo-american. Filmul care l-a adus pe Robert De Niro in lumina reflectoarelor ca fiind un adevarat gangster. Un film care a castigat 1 Oscar si alte 44 de premii!


The Departed (2006) - IMDB 8.5


Crima, Drama, Thriller


"Good Or Bad?

Costello: "When You're Facing A Loaded Gun, What's The Difference?"


Castigator al premiului Oscar pentru cel mai bun film din anul 2006. Matt Damon, Leonardo DiCaprio si Jack Nicholson intr-o productie de exceptie. Un politist sub acoperire si o "cartita" din politie incearca sa se identifice in timp ce se infiltreaza intr-o banda irlandeza din South Boston.


Heat (1995) - IMDB 8.3


Crima, Drama, Actiune


Un grup de hoti profesionisti incep sa simta presiunea politiei din Los Angeles atunci cand, fara sa stie, lasa un indiciu la ultimul lor furt. Al Pacino, Robert De Niro si Val Kilmer joaca in acest film de super actiune!


Reservoir Dogs (1992) - IMDB 8.3


Crima, Thriller


Cand un simplu furt de bijuterii merge groaznic de rau, criminalii care supravietuiesc incep sa suspecteze ca unul dintre ei este un informator al politiei. Un film regizat de Quentin Tarantino.


Scarface (1983) - IMDB 8.3


Crima, Drama


Al Pacino: “Say Hello To My Little Friend


Dupa ce a obtinut liber pentru asasinarea unui oficial guvernamental cubanez, Tony Montana (Al Pacino) isi asuma pozitia de lider asupra comertului cu droguri din Miami. Ucigand cu cruzime pe oricine ii sta in cale, Tony devine in cele din urma cel mai mare baron al drogurilor din stat, controland aproape toata cocaina care vine prin Miami.


Partea II aici:2.925 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page