top of page

Top 8 cele mai bune filme ca "The Pale Blue Eye" pe care trebuie neaparat sa le vezi!

Fascinatia noastra pentru povestile despre crima si mister reprezinta un bazin nesfarsit de inspiratie pentru producatorii acestor tipuri de filme. Pe aceasta tema, The Pale Blue Eye este o poveste politista de crima cu Christian Bale in rol principal - filmul este deja un mare succes si il puteti viziona pe Netflix. Dar ce se intampla daca ai vazut deja acest film si ai chef sa continui seria de filme cu crime si mister? Nu-ti face griji, mai jos gasesti un top de super filme precum "The Pale Blue Eye". Sa incepem.


1. Les Miserables (2012) - IMDB 7.5

Drama, Romantic, Musical


Filmul este castigator al 3 premii Oscar! In Franta din secolul al XIX-lea, Jean Valjean, care de zeci de ani a fost vanat de politistul nemilos Javert dupa ce a incalcat eliberarea conditionata, accepta sa aiba grija de fiica unui muncitor din fabrica. Decizia le schimba viata pentru totdeauna.


2. Sherlock Holmes (2009) - IMDB 7.6

Actiune, Aventura, Mister


Detectivul Sherlock Holmes si partenerul sau Watson se angajeaza intr-o confruntare cu un dusman al carui complot este o amenintare pentru toata Anglia. Filmul este nominalizat la 2 premii Oscar si ii are in distributie pe Robert Downey Jr. si pe Jude Law.


3. Sleepy Hollow (1999) - IMDB 7.3

Fantezie, Horror, Mister


Ichabod Crane este trimis la Sleepy Hollow pentru a investiga decapitarile a trei persoane, avand un singur indiciu: criminalul pare ca este legendara aparitie, Calaretul fara cap. Filmul este castigator al unui premiu Oscar si ii are in rolurile principale pe Johnny Depp si pe Christina Ricci.


4. Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022) - IMDB 8.0

Comedie, Crima, Drama


Pe scurt: in prima parte (Knives Out - 2019) este vorba despre un caz de crima (va recomandam acest film cu tot dragul, este ceva diferit). In cea de-a doua iteratie, renumitul detectiv Benoit Blanc calatoreste in Grecia pentru ultimul sau caz. Daniel Craig, Edward Norton si Kate Hudson joaca in acest film ce reprezinta mixul perfect de comedie si mister.


5. The Wailing (2016) - IMDB 7.4

Drama, Horror, Mister


La scurt timp dupa ce un strain soseste intr-un mic sat, o boala misterioasa incepe sa se raspandeasca. Un politist, atras de incident, este fortat sa rezolve misterul pentru a-si salva fiica. Un film korean excelent pe care vi-l recomandam cu drag!


6. Se7en (1995) - IMDB 8.6

Crima, Mister, Drama


Pregateste-te sa fii mind-blown si sa nu te misti din canapea timp de 2h7min! Doi detectivi, un incepator si un veteran, vaneaza un criminal in serie care foloseste cele sapte pacate capitale drept motive pentru crimele sale. Cu Morgan Freeman si Brat Pitt.7. Zodiac (2007) - IMDB 7.7

Crima, Mister


Filmul este bazat pe intamplari adevarate. Un film care te va tine cu sufletul la gura - cu Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. si Mark Ruffalo. Intre 1968 si 1983, un artist de benzi desenate din San Francisco se transforma intr-un detectiv amator obsedat de a-l gasi pe Zodiac Killer, o persoana neidentificata care terorizeaza nordul Californiei cu o simfonie de ucideri.


8. Knives Out (2019) - IMDB 7.9

Crima, Mister


Nominalizat la un premiu Oscar, filmul spune povestea unui detectiv care investigheaza moartea patriarhului unei familii excentrice - filmul reprezinta prima parte a seriei Knives Out si ii are in distributie pe Daniel Craig, Chris Evans si Ana de Armas.


Citeste si:

29.415 afișări0 comentarii

Comentarios


Film sau Serial?

bottom of page