top of page

Filme bune: Top 10 cele mai bune filme cu inchisori si evadari din inchisoare!

Cu cat scenariul devine mai complex, cu atat creste fascinatia si curiozitatea fata de reusita sau esecul unei evadari din inchisoare. Exista ceva special in legatura cu un film captivant despre evadare, care te tine in tensiune pana la ultimul moment. Mai jos, am intocmit o lista cu unele dintre cele mai captivante filme despre inchisori si incercari de evadare din captivitate!
1. The Shawshank Redemption (1994) - IMDB 9.3


Drama


Un film nominalizat la 7 premii Oscar, cu Tim Robbins si Morgan Freeman in rolurile principale. Doi barbati intemnitati se imprietenesc de-a lungul anilor petrecuti in inchisoare, gasind alinare in prietenia lor si o potentiala mantuire prin acte de decenta din interior.


2. Papillon (2017) - IMDB 7.2


Aventuri, Crima, Biografic


Condamnat pe nedrept pentru crima, Henri Charriere formeaza o relatie putin probabila si neobisnuita cu un coleg detinut si un falsificator condamnat in mod straniu, Louis Dega, in incercarea de a scapa din renumita inchisoare de pe Insula Diavolului. Rami Malek joaca alaturi de Charlie Hunnam in acest film exceptional.


3. Escape From Alcatraz (1979) - IMDB 7.6


Actiune, Crima, Biografic


Alcatraz este cea mai sigura inchisoare a vremii sale. Se credea ca nimeni nu poate scapa vreodata de acolo, pana cand trei barbati indrazneti fac imposibilul...posibil, evadand din una dintre cele mai periculoase si infame inchisori din lume.


4. The Fugitive (1993) - IMDB 7.8


Actiune, Crima, Drama


Filmul este castigator al unui premiu Oscar! Dr. Richard Kimble, acuzat pe nedrept ca si-a ucis sotia, trebuie sa-l gaseasca pe adevaratul ucigas in timp ce este tinta unei vanatori umane la nivel national, condusa de un maresal experimentat din SUA.


5. Rescue Dawn (2006) - IMDB 7.3


Aventura, Razboi, Biografic


Lupta epica de supravietuire a unui pilot de avion de lupta american, dupa ce acesta a fost doborat intr-o misiune peste Laos in timpul razboiului din Vietnam. Filmul este cuprins si in articolul:
6. King of Devil's Island (2010) - IMDB 7.5


Actiune, Drama


Iarna norvegiana, inceputul secolului XX. La casa de baieti, Bastoy, un nou detinut ii conduce pe baieti spre o revolta violenta impotriva unui regim brutal. Cat de departe este dispus sa mearga pentru a dobandi libertatea?


7. Escape From Pretoria (2020) - IMDB 6.8


Crima, Mister, Biografic


Bazat pe intamplari reale, Escape From Pretoria este un thriller excelent, plasat in zilele tumultoase ale apartheidului din Africa de Sud. Un film cu Daniel Radcliffe in rol principal.


8. Bronson (2008) - IMDB 7.0


Crima, Actiune, Drama


Un tanar care a fost condamnat la sapte ani de inchisoare pentru ca a jefuit un oficiu postal ajunge sa petreaca trei decenii in izolare. In acest timp, propria sa personalitate este inlocuita de alter-ego-ul sau, Charles Bronson.


9. The Next Three Days (2010) - IMDB 7.3


Crima, Actiune, Drama


Viata unui cuplu casatorit este data peste cap atunci cand sotia este acuzata de o crima. Un film cu Russel Crowe, Liam Neeson si Elizabeth Banks in rolurile principale.


10. Holes (2003) - IMDB 7.0


Aventura, Comedie, Drama


Un baiat condamnat pe nedrept este trimis intr-un lagar de detentie brutal in desert, unde primeste ordin de a sapa gropi dintr-un motiv misterios.


Citeste si:


4.758 afișări1 comentariu

תגובה אחת


Cum se numește siteul unde găsim filme de genul?

לייק

Film sau Serial?

bottom of page