top of page

Ti-a placut La Vita e Bella? Top 5 cele mai bune filme vechi italiene produse vreodata!

Din punctul nostru de vedere, filmele italiene in general nu sunt chiar capodopere ale cinematografiei. Cu toate acestea, exista un numar semnificativ de filme extraordinare produse in tara pastelor - majoritatea sunt filme vechi dar sunt de asemenea filme pe care trebuie sa le vedeti intrucat sunt productii speciale. In acest articol le vom descoperi impreuna!


1. Life Is Beautiful / La Vita e Bella (1997) - IMDB 8.6

Drama, Comedie, Romantic


In opinia noastra si a altor peste 700.000 de oameni (votanti pe IMDB), La Vita e Bella este cel mai bun film italienesc din toate timpurile. Castigator al 3 premii Oscar, filmul spune povestea lui Guido, un tata extrem de dedicat care va face orice sa isi inveseleasca si sa isi fereasca copilul de ororile provocate in perioada Holocaustului. Un film pe care trebuie neaparat sa-l vedeti si pe care vi-l recomandam cu tot dragul!


2. La Dolce Vita (1960) - IMDB 8.0

Drama, Comedie


Un film vechi, dar extraordinar - un film care nu ar trebui sa lipseasca din portofoliul de vizionari al unui cinefil adevarat. Filmul prezinta o serie de povesti care urmaresc o saptamana din viata unui jurnalist de tabloid care traieste la Roma. Regizat de celebrul Federico Fellini, filmul care-l are in rol principal pe Marcello Mastroianni, este castigator al unui premiu Oscar!


3. The Good, The Bad and The Ugly (1966) - IMDB 8.8

Aventura, Western


Filmul regizat de Sergio Leone, ii are in rolurile principale pe Clint Eastwood si Eli Wallach. Undeva in sud-vest, in timpul Razboiului Civil, un strain misterios, Joe (Clint Eastwood) si un haiduc mexican, Tuco (Eli Wallach), formeaza un parteneriat cel putin nepotrivit - Joe il preda pe bandit pentru banii de recompensa, apoi il salveaza inainte sa fie spanzurat. Un film plin de aventuri si peripetii, marca vestul salbatic.


4. Cinema Paradiso (1988) - IMDB 8.5

Drama, Romantic


Un realizator de film isi aminteste de copilarie, atunci cand s-a indragostit de imaginile de la cinematograful din satul natal si leaga o prietenie profunda cu proiectionistul cinematografului. Film castigator al unui premiu Oscar!


5. 8 1/2 (1963) - IMDB 8.0

Drama


Un regizor de film tulburat se retrage in amintirile si fanteziile sale. Un film extraordinar, castigator al 2 premii Oscar. Un film regizat de Federico Fellini cu Marcello Mastroianni in rol principal.


Bonus: A Special Day (1977) - IMDB 8.1

Drama


Doi vecini, un jurnalist persecutat si o casnica resemnata, se intalnesc in timpul vizitei lui Hitler in Italia, in Mai 1938. Un film cu Sophia Loren si Marcello Mastroianni, nominalizat la 2 premii Oscar.


Citeste si:




4.166 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page