top of page

Ti-a placut filmul "Pianistul"? Vezi 8 cele mai bune filme de razboi ca celebrul "The Pianist"!

„Pianistul” este un film istoric de razboi din 2002 regizat de Roman Polanski si scris de Ronald Harwood. Filmul este bazat pe povestea adevarata a pianistului si compozitorului evreu polonez Władysław Szpilman, actiunea avand loc in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Adrien Brody a jucat rolul lui Szpilman, care s-a luptat sa supravietuiasca intr-o Varsovie ocupata de nazisti si in cele din urma a fost salvat de un ofiter german.

Filmul a castigat mai multe premii, inclusiv Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes 2002 si trei premii Oscar pentru cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu adaptat si cel mai bun actor. In acest articol va vom prezenta cele mai bune filme de razboi ca "Pianistul". Sa incepem.


The Boy in the Striped Pijamas (2008) - IMDB 7.7

Razboi, Drama


Povestea filmul este spusa prin ochii nevinovati ai lui Bruno, fiul de opt ani al comandantului dintr-un lagar de concentrare german, in cadrul careia formeaza o prietenie interzisa cu un baiat evreu incarcerat de cealalta parte a gardului. Un film exceptional din toate punctele de vedere.



Schindler's List (1993) - IMDB 9.0

Biografic, Drama, Istoric


Filmul a castigat nu mai putin de 7 premii Oscar! In Polonia ocupata de germani in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, industriasul Oskar Schindler devine treptat ingrijorat de forta de munca evreiasca, dupa ce a fost martor la persecutia lor de catre nazisti. Deci daca vrei sa vezi un film epic care dureaza mai bine de 3h, eu zic ca acesta este o productie extraordinara. Poate chiar cea mai buna din istoria recenta a cinematografiei.


The Book Thief (2013) - IMDB 7.5

Drama, Razboi


In timp ce este supusa ororilor Germaniei celui de-al Doilea Razboi Mondial, tanara Liesel isi gaseste alinare furand carti si impartasindu-le altora, in timp ce in subsolul casei sale, o refugiată evreica este protejata de parintii ei adoptivi.


Black Book (2006) - IMDB 7.7

Drama, Thriller, Razboi


In Tarile de Jos ocupate de nazisti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, o cantareata evreica se infiltreaza in sediul regional Gestapo. Un film nominalizat la un premiu BAFTA cu Carice van Houten (Melisandre - Game of Thrones) in rol principal.


Suite Francaise (2014) - IMDB 7.0

Drama, Thriller, Romantic


In primii ani ai ocupatiei naziste a Frantei in al Doilea Razboi Mondial, dragostea ii uneste pe Lucile Angellier (Michelle Williams), o frantuzoaica din sat si locotenentul Bruno von Falk (Matthias Schoenaerts), un soldat german. Filmul a fost nominalizat la un premiu Emmy.


Stalingrad (1993) - IMDB 7.5

Drama, Razboi


Povestea urmareste un grup de soldati germani si calatoria lor din Italia in vara anului 1942 pana cand ajung in Rusia, terminand cu celebra batalie de la Stalingrad.


Letters from Iwo Jima (2006) - IMDB 7.9

Actiune, Aventura, Razboi


Povestea bataliei de la Iwo Jima dintre Statele Unite si Japonia Imperiala in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, asa cum este spusa din perspectiva japonezilor care au luptat-o. Filmul este castigator al unui premiu Oscar.


Downfall / Der Untergang (2006) - IMDB 8.2

Istoric, Drama, Biografic


Traudl Junge, ultimul secretar al lui Adolf Hitler, povesteste despre ultimele zile ale dictatorului nazist in buncarul sau din Berlin, la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Film nominalizat la 1 premiu Oscar!


Citeste si:

20.936 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page