top of page

Top 10 filme de actiune cu cea mai mare nota pe IMDB! Care este preferatul tau?

Scene de lupte, impuscaturi si explozii peste tot - cam asta iti vine in minte atunci cand te gandesti la un film de actiune. Dar la ce te gandesti cand zici "cele mai bune 10 filme de actiune"? Ei bine, poate te lamurim cu acest top al filmelor de actiune cu cea mai mare nota pe celebra platforma IMDB! Sa incepem.


10. Gladiator (2000) - IMDB 8.5

Actiune, Aventura, Drama


Film castigator al 5 premii Oscar. Un fost general roman isi propune sa se razbune impotriva imparatului corupt care i-a ucis familia si l-a trimis in sclavie. Oscar si pentru Russel Crowe in acest film EPIC pentru cel mai bun actor in rol principal.



9. Leon: The Professional (1994) - IMDB 8.5

Actiune, Crima, Drama


Mathilda, in varsta de 12 ani, este luata fara tragere de inima de Léon, un asasin profesionist, dupa ce familia ei este ucisa. O relatie neobisnuita se formeaza pe masura ce ea devine protejata lui si invata meseria de asasin. Filmul care ne-a aratat ce potential are Natalie Portman, mai ales alaturi de actori precum Gary Oldman si Jean Reno.


8. Seven Samurai (1954) - IMDB 8.6

Actiune, Drama


Un film caruia noi i-am dat o sansa si nu ne-a parut rau - este de asemenea si un film lung (3h27min) astfel ca luati-va timp pentru el ca merita! Fermierii dintr-un sat exploatat de banditi angajeaza pentru protectie un samurai veteran, care aduna alti sase maestrii sa i se alature.


7. Harakiri (1962) - IMDB 8.6

Actiune, Drama, Mister


Samuraiul in varsta Hanshiro Tsugumo (Tatsuya Nakadai) ajunge la casa lui Kageyu Saito (Rentaro Mikuni) si cere sa comita o sinucidere sub forma unui ritual pe proprietatea, dar Saito crede ca este doar un truc pentru a castiga mila si un loc de munca. Saito ii spune lui Tsugumo despre un alt samurai care a amenintat cu sinuciderea ca pe o stratagema, doar pentru a fi fortat sa-si indeplineasca aceasta amenintare. Când Tsugumo afla ca era vorba despre ginerele sau, dezvaluirea declanseaza un conflict infiorator.


6. Terminator 2: Judgement Day (1991) - IMDB 8.6

Actiune, Sci-Fi


Castigator al 4 premii Oscar! Continuarea celebrului film Terminator, care spune povestea unui alt cyborg care este trimis intr-o misiune de a-l ucide pe fiul lui Sarah, John Connor. Cu toate acestea, un cyborg, a fost insarcinat sa-l protejeze.


5. Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980) - IMDB 8.7

Actiune, Aventura, SF


Dupa ce rebelii sunt coplesiti cu brutalitate de Imperiu pe planeta de gheata Hoth, Luke Skywalker incepe antrenamentele Jedi cu Yoda, in timp ce prietenii sai sunt urmariti prin toata galaxia de Darth Vader si de vanatorul de recompense Boba Fett. Castigator al unui premiu Oscar si al multor milioane de fani in intreaga lume!


4. The Matrix (1999) - IMDB 8.7

Actiune, SF


Ce mai poate fi spus despre acest film? Doar ca daca nu l-ai vazut, opreste-te din ce faci si fa-o. Castigator al 4 premii Oscar, filmul spune povestea hackerului Neo, care descopera faptul ca viata pe care o stie este inselaciunea elaborata a unei inteligente superioare cibernetice malefice.


3. Inception (2010) - IMDB 8.8

Actiune, SF


Castigator al 4 premii Oscar. Un hot care fura secrete ale marilor corporatii prin utilizarea tehnologiei de partajare a viselor i se incredinteaza sarcina de a planta o idee in mintea unui director important de companie, dar trecutul sau tragic poate condamna proiectul si echipa sa la dezastru. Nici prin cap nu-ti trece cum sa sfarseste filmul!


2. The Lord of the Rings: The Return of the King - IMDB 9.0

Actiune, Aventura, Drama


“My friends. You bow to no one."


11 premii Oscar castigate, printre care si premiul pentru cel mai bun film al anului 2003! Fiind vorba despre a treia parte este evident ca trebuie sa vezi toata trilogia daca n-ai facut-o deja. 3 Filme extraordinare, toate demne de premii Oscar. Gandalf si Aragorn conduc lumea oamenilor impotriva armatei lui Sauron pentru a distrage focusul de la Frodo si Sam in timp ce acestia se apropie de finalizarea misiunii lor.


1. The Dark Knight (2008) - IMDB 9.0

Actiune, Crima, Drama


Unul dintre filmele cu cea mai mare nota pe IMDB. Un film care a castigat 2 Oscaruri si alte 160 de premii. Un Christian Bale exceptional si un Heath Ledger LEGENDAR. Povestea: Cand amenintarea cunoscuta sub numele de Joker face ravagii si haos asupra oamenilor din Gotham, Batman trebuie sa accepte unul dintre cele mai mari teste psihologice si fizice ale capacitatii sale de a lupta impotriva nedreptatii.

Citeste si:





13.823 afișări0 comentarii

Opmerkingen


Film sau Serial?

bottom of page