top of page

Top 5 filme de groaza vechi care ne-au marcat copilaria!


Daca ai vazut filme de groaza cand erai copil, atunci stii despre ce vorbim. Filme horror care ne-au marcat copilaria/adolescenta - nu sunt foarte multe, dar au ramas acolo in memoria noastra pentru totdeauna. Mai avem un top de filme horror mai noi, pe acelasi stil:A Nightmare on Elm Street (1984) - IMDB 7.4

Horror


"One, two, Freddy's coming for you.Three, four, Better lock your door Five, six, grab a crucifix.Seven, eight, Gonna stay up late. Nine, ten, Never sleep again"


Daca esti fan al seriei, probabil ai vazut deja toate filmele cu Freddy - daca nu, acest film este locul potrivit sa incepi vizionarea. Adolescenta Nancy Thompson trebuie sa descopere adevarul terifiant ascuns de parintii ei dupa ce ea si prietenii ei devin tinta criminal in serie ce apare in visele lor.


The Exorcist (1973) - IMDB 8.1

Horror


Filmul este castigator al 2 premii Oscar si al multor nopti nedormite din partea celor ce l-au vazut. Atunci cand o adolescenta este stapanita de o entitate misterioasa, mama ei cauta ajutorul a doi preoti pentru a-si salva fiica. Nu este un film pentru cei slabi de inger!


The Shining (1980) - IMDB 8.4

Horror, Drama


"Here's Johnny!"


O familie se indreapta spre un hotel izolat pentru a petrece iarna, unde o prezenta sinistra il schimba groaznic pe tatal lor, in timp ce fiul sau incepe sa aiba vedenii terifiante atat din trecut dar mai ales...din viitor.


Child's Play (Papusa Chucky) (1988) - IMDB 6.6

Horror, Thriller


Cine nu stie oare filmele cu papusa Chucky? Filme care ne-au tinut treji nopti la rand, filme care ne-au marcat copilaria. Povestea: O mama singura ii daruieste fiului ei o papusa de ziua lui, doar pentru a descoperi ca aceasta este posedata de un spirit sinistru.


The Omen (1976) - IMDB 7.5

Horror, Mister


Morti misterioase dau de furca unui ambasador american. Copilul pe care il creste ar putea fi de fapt anticristul? Sa fie acesta propriul fiu al diavolului? Un film care a inspirat foarte multe productii ulterioare - un subiect terifiant foarte bine exploatat de regizorul Richard Donner, care a adus un premiu Oscar acestei pelicule.


Citeste si:


5.593 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page