top of page

Acest film japonez este mult mai bun ca serialul “Squid Game” si trebuie neaparat sa-l vezi acum!

Battle Royale este un film japonez din 2000 regizat de Kinji Fukasaku, bazat pe un roman cu acelasi nume scris de Koushun Takami. Filmul a avut un impact puternic asupra culturii populare si a devenit cunoscut ca unul dintre cele mai controversate filme japoneze.Povestea filmului


Povestea filmului Battle Royale se concentreaza pe un grup de studenti japonezi care sunt luati cu forta din scoala lor si aruncati pe o insula izolata, unde sunt fortati sa se lupte pana la moarte intr-un joc de supravietuire. In fiecare an, guvernul japonez organizeaza acest joc pentru a controla populatia si pentru a-i descuraja pe cetateni sa se revolte impotriva guvernului.


Ce este moral si ce nu?


Regizorul Kinji Fukasaku exploreaza teme precum coruptia, violenta, abuzul de putere si efectele lor asupra societatii si asupra individului. Personajele principale sunt adolescenti, care sunt fortati sa isi puna intrebari despre propria lor moralitate si sa decida daca sa se lupte pentru supravietuire sau sa refuze sa participe la joc si sa moara.


Battle Royale a fost criticat pentru violenta sa extrema si pentru incurajarea tinerilor sa se comporte violent. Cu toate acestea, filmul a devenit un succes comercial si a primit recenzii pozitive pentru regie, scenariu si interpretarile actorilor.


A inspirat seria The Hunger Games!


In plus fata de succesul sau in Japonia, Battle Royale a devenit popular in intreaga lume și a influentat o serie de filme si jocuri video. Filmul a inspirat o serie de filme similare, cum ar fi seria The Hunger Games, care au avut si ele un impact puternic asupra culturii populare.

In concluzie, Battle Royale este un film japonez controversat si influent, care exploreaza teme profunde si actuale ale societatii japoneze si ale lumii in general. Filmul ramane un exemplu puternic de cinematografie japoneza si de arta vizuala.


9.061 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page