top of page

Top 12 cele mai bune filme horror japoneze, pe care nu trebuie sa le ratezi!

Daca esti fan filme horror, atunci stii ca japonezii au realizat o adevarata industrie de filme horror si sunt foarte renumiti pentru scenele extreme, care iti raman in minte mult timp dupa vizionare. De la The Grudge (Ju-On) si pana la The Ring (Ringu), haideti sa vedem care sunt 12 dintre cele mai bune filme de groaza japoneze.


Ju-On: The Grudge (2002) - IMDB 6.7

Horror


3 saptamani. Atat a durat pana am putut in sfarsit sa merg din nou prin casa cu lumina stinsa, dupa ce am vizionat acest film. Unul dintre cele mai de groaza filme pe care le-am vazut, chiar si pana in aceasta zi - nu recomandam decat varianta japoneza (nu va uitati la remake-urile americane). Un spirit misterios si razbunator marcheaza si urmareste pe oricine indrazneste sa intre in casa in care locuieste.


Audition / Odishon (1999) - IMDB 7.1

Horror, Mister


Un vaduv accepta o propunere de a intervieva fete la o auditie speciala, aranjata pentru el de un prieten in incercarea de a-i gasi o noua sotie. Dar cea de care ii place, ascunde un secret terifiant.


Cure (1997) - IMDB 7.4

Horror, Mister, Crima


Un detectiv frustrat se ocupa de cazul mai multor crime infioratoare comise de oameni care nu isi amintesc ce au facut. Un film super bun, nu doar pentru fanii filmelor horror, pe care vi-l recomandam cu drag!


Dark Water (Honogurai mizu no soko kara) (2002) - IMDB 6.7

Horror, Mister, Drama


O mama si fiica ei de 6 ani se muta intr-un apartament infiorator al carui fiecare perete este patruns intr-un mod infricosator de o apa neagra.


Noroi: The Curse (2005) - IMDB 6.9

Horror, Mister, Thriller


Un realizator de documentare exploreaza incidente paranormale aparent fara legatura, legate de legenda unui demon antic numit „kagutaba”. Pff, ce amintiri scary avem cu acest film!


Ringu (1998) - IMDB 7.2

Horror, Mister


Celebrul film The Ring (Ringu - japonez / e buna si varianta americana cu Naomi Watts aparuta ulterior). Un reporter si fostul ei sot investigheaza o caseta video blestemata despre care se zvoneste ca va ucide pe oricine o vizioneaza la sapte zile dupa ce a vazut-o.


Confessions (2010) - IMDB 7.7

Thriller, Horror


Un thriller psihologic de groaza care spune povestea unei mame indurerate, cu un plan de razbunare foarte bine pus la punct, care ii vizeaza pe cei responsabili de moartea fetitei ei.


Noriko's Dinner Table (2005) - IMDB 7.1

Drama, Horror


O adolescenta pe nume Noriko Shimabara fuge de familia ei din Tokoyama, pentru a-l intalni pe Kumiko. Ea intra in cercul familiei lui Kumiko, al carui istoric terifiant iese la iveala dupa sinuciderea in masa a 54 de fete de liceu.


Tetsuo: The Iron Man (1989) - IMDB 6.9

SF, Horror


Un om de afaceri il ucide din greseala pe asa numitul The Metal Fetishist, care se razbuna transformandu-l incet pe barbat intr-un monstru grotesc.


One Missed Call (2003) - IMDB 6.2

Mister, Horror


Ideea acestui film este super buna, film este excelent: Oamenii incep in mod misterios sa primeasca mesaje vocale de la ei insisi din viitor, prevestindu-le moartea.


Pulse (2001) - IMDB 6.5

Mister, Horror, SF


Doua grupuri de oameni descopera dovezi care sugereaza ca spiritele ar putea incerca sa invadeze lumea prin intermediul internetului. Un film foarte bun, regizat de celebrul Kiyoshi Kurosawa.


Spiral / Uzumaki (2000) - IMDB 6.1

Drama, Horror, SF


Locuitorii unui mic oras japonez devin din ce in ce mai obsedati de obiecte in forma de spirala. Este evident ca ceva rau urmeaza sa se intample, nu?


Citeste si:
1.906 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page