top of page

Top 20 cele mai bune filme SF cu extraterestri (Alien) din toate timpurile! Tu cate ai vazut?

În lumea filmelor cu extratereștri, întâlnirile cu ființe din afara planetei sunt mereu captivante. De la clasicii SF până la producțiile moderne, aceste filme ne-au oferit aventuri incredibile și creaturi exotice. In acest articol, vom explora topul celor mai remarcabile filme cu alieni și extratereștri, oferind o incursiune în universurile lor fascinante.


Cloverfield (2008) - IMDB 7.0 

Horror, SF, Thriller


"Some thing has found us."


Un grup de prieteni se aventureaza pe strazile din New York intr-o misiune de salvare, in timpul unui atac devastator al unui monstru.


Arrival (2016) - IMDB 7.9

Mister, SF, Drama


Regizat de Denis Villeneuve, acest film urmareste povestea unei lingviste care este recrutata de guvernul american pentru a comunica cu extraterestrii care au ajuns pe Pamant.


Alien (1979) - IMDB 8.5

Horror, SF


Echipajul unei nave spațiale comerciale întâlnește o formă de viață terifianta, după ce a investigat o transmisie misterioasă de origine necunoscută. Filmul pe care nu trebuie sa-l ratati daca sunteti fanul acestui gen. Castigator al unui premiu Oscar.


Solaris (1972) - IMDB 8.0

Mister, Drama, SF


Un psiholog este trimis la o stație care orbitează o planetă îndepărtată pentru a descoperi cauzele care au făcut echipajul de acolo să înnebunească.

District 9 (2009) - IMDB 7.9 

Actiune, SF, Thriller


4 nominalizari la Oscar (inclusiv pentru cel mai bun film).


Filmul povesteste despre un viitor in care o specie extraterestra locuieste alaturi de oameni pe Pamant. Folosind xenofobia pe care oamenii o manifesta impotriva extraterestrilor ca o alegorie a rasismului / segregarii sociale din Africa de Sud, filmul transforma farmecul contactului intre specii intr-o critica aprinsa a afacerilor contemporane.



Midnight Special (2016) - IMDB 6.6 

Drama, Mister, SF


Un tată și un fiu sunt pusi pe fuga, urmăriți de guvern și de un cult atras de puterile speciale ale copilului. Un film cu super actori, pe care nu trebuie sa-l ratati.


Aliens (1986) - IMDB 8.4

Actiune, Aventura, SF


La câteva decenii după ce a supraviețuit incidentului Nostromo, Ellen Ripley este trimisă să restabilească contactul cu o colonie de terraformare, dar se trezește intr-o luptă terifianta cu regina extraterestrilor și armata acesteia.



A Quiet Place (2018) - IMDB 7.5

Horror, SF, Drama


O familie se luptă pentru supraviețuire într-o lume în care majoritatea oamenilor au fost uciși de creaturi oarbe, dar sensibile la zgomote. Ei sunt forțați să comunice în limbajul semnelor pentru a ține creaturile la distanță. Mai rar am vazut suspans ca in acest film.


Annihilation (2007) - IMDB 6.8 

Aventura, SF, Horror


Un film mai putin mediatizat, Annihilation este un thriller de exceptie cu multe intorsatori de situatie. Lena (Natalie Portman) este un fost soldat devenit biolog care si-a pierdut sotul in circumstante misterioase si care este hotarata sa descopere secretul mortii acestuia, calatorind in Zona X unde este gasit cadavrul lui. Dar misiunea nu este atat de usoara pe cat pare initial, deoarece Zona X gazduieste creaturi mutate biologic, care sunt toate in cautare de sange.


10 Cloverfield Lane (2016) - IMDB 7.2 

SF, Horror, Mister


O tanara este tinuta intr-un buncar subteran de catre un barbat care insista ca ceva terifiant se intampla la suprafata. Un film cu o tensiune si un final extraordinare, pe care vi-l recomandam cu drag!


Star Trek (2009) - IMDB 7.9 

Actiune, Aventura, SF


Castigator al unui premiu Oscar, filmul spune povestea lui James T. Kirk care incearca sa fie la inaltimea celebrului sau tata, in timp ce un inamic din viitor creeaza gauri negre pentru a distruge Federatia planta cu planeta.


Edge of Tomorrow (2014) - IMDB 7.9 

Actiune, Aventura, SF


Un soldat care se lupta cu extraterestri retraieste aceeasi zi din nou si din nou, ziua reincepand de fiecare data cand acesta este ucis de niste creaturi extraterestre. Un film excelent cu Tom Cruise si Emily Blunt in rolurile principale!


Men in Black (1997) - IMDB 7.3

Actiune, SF, Comedie


Un ofițer de poliție se alătură unei organizații secrete care controlează și monitorizează interacțiunile extraterestre de pe Pământ.


Prometheus (2012) - IMDB 7.0 

Mister, SF


Filmul supune povestea unui grup de exploratori care cauta indicii despre originea omenirii, dar in momentul in care gasesc o structura ciudata pe o luna indepartata, isi dau seama ca nu sunt singuri. Film nominalizat pentru un premiu Oscar.

Alien: Covenant (2017) - IMDB 6.4

Horror, SF, Thriller


Echipajul unei nave colonie, care se îndreaptă spre o planetă îndepărtată, descoperă un paradis neexplorat cu o amenințare dincolo de imaginația lor și trebuie să încerce o evadare îngrozitoare. Continuarea filmului Prometheus.


Contact (1997) - IMDB 7.5

Mister, SF, Drama


Dr. Ellie Arroway, după ani de căutări, găsește dovezi radio concludente ale inteligenței extraterestre, trimițând planuri pentru o mașină misterioasă. Cu Jodie Foster si Matthew McConaughey in rolurile principale.


E.T. The Extra-Terrestrial (1982) - IMDB 7.9

Aventura, Familie, SF


Un copil cu probleme își face curajul să ajute un extraterestru prietenos să evadeze de pe Pământ și să se întoarcă pe planeta sa natală.

War of the Worlds (2005) - IMDB 6.5

Aventura, Actiune, SF


O invazie extraterestră amenință viitorul umanității. Coșmarul catastrofal este descris prin ochii unei familii americane care luptă pentru supraviețuire.


Transformers (2017) - IMDB 7.0 

Actiune, Sci-Fi


Shia LaBeouf si Megan Fox au o chimie aparte si fac amandoi un rol excelent in acest film de actiune aproape continua. O lupta straveche intre doua specii de roboti extraterestri, Autobotii si maleficii Decepticons, vine pe Pamant, insa nimeni nu banuieste ca puterea suprema dintre ei ar putea fi detinuta de un adolescent.


The Fifth Element (1997) - IMDB 7.6

Actiune, Sci-Fi


Într-un viitor super SF si plin de culoare, un șofer de taxi devine fără să vrea figura centrală în căutarea unei arme cosmice legendare care să țină la distanță inamici malefici terifianti.


Tags: Filme bune, filme cu extraterestri, filme alien, cele mai bune filme cu extraterestri, cele mai bune filme alien, alien online subtitrat, filme sf, top filme sf, cele mai bune filme sf, filme sf 2023, filme sf, filme sfarsitul lumii, filme sf bune, filme sf netflix, ce film vedem, ce filme vedem

Film sau Serial?

bottom of page