top of page

Top 50 cele mai bune filme aparute in 2023! Tu cate ai vazut?

In fiecare an, industria cinematografica surprinde publicul cu o pleiada de filme remarcabile care redefinesc standardele si ne ofera experiente cinematografice de neuitat. Anul 2023 nu face excepție, aducand in lumina reflectoarelor o serie de filme care au captat atentia si admiratia cinefililor din intreaga lume.

In acest articol, vom explora si evidentia cele mai bune filme aparute in 2023, aducandu-va in prim-plan creatiile regizorilor si actorilor care au reusit sa creeze opere memorabile. De la drame captivante si comedii ingenioase la aventuri epice si filme de animatie uluitoare, clasificarea noastra va oferi o perspectiva asupra unui an cinematografic divers si plin de surprize, in care cinematografia a atins noi culmi de creativitate si excelenta.



Asadar, pregatiti-va sa explorati universul cinematografic al anului 2023, in care cele mai bune filme au reusit sa cucereasca inimile spectatorilor si sa ramana in memoria colectiva ca adevarate capodopere ale artei cinematografice. Sa incepem!


Dog Gone (2023) - IMDB 6.1

Biografie, Drama


Bazat pe o poveste reala despre un tata si fiu care isi refac relatia destramata, in timpul unei drumetii fortate pentru a-si gasi cainele pierdut.


Guardians of the Galaxy Vol. 3 - IMDB 7.9

Actiune, Aventura, Comedie


Inca zguduit de pierderea Gamorei, Peter Quill isi aduna echipa pentru a apara universul si pe unul dintre ai lor - o misiune care ar putea insemna sfarsitul Gardienilor daca nu au succes.




Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves - IMDB 7.3

Aventura, Actiune, Fantezie


Un hot fermecator si o banda de aventurieri se angajeaza intr-o cautare epica pentru a recupera o relicva pierduta, dar lucrurile merg periculos de rau atunci cand se infrunta cu cei mai nepotriviti oameni.


Indiana Jones and The Dial of Destiny (2023) - IMDB 6.6

Actiune, Aventura, SF


"Al catelea film Indiana Jones?" ar zice carcotasii. Ei, uite ca mai merge unul - si chiar bun! Povestea oficiala: Arheologul Indiana Jones lupta impotriva timpului pentru a recupera un artefact legendar care poate schimba cursul istoriei.


You Are So Not Invited to My Bar Mitzvah (2023) - IMDB 6.0

Comedie


Stacy si Lydia sunt cele mai bune prietene care au visat intotdeauna sa aiba Bar Mitzvah-uri epice (ceremonie religioasa evreiasca care atesta trecerea spre maturitate). Cu toate acestea, lucrurile incep sa ia o intorsatura comica atunci cand un baiat popular si dramele din clasa a saptea le ameninta prietenia.




The Covenant (2023) - IMDB 7.5

Actiune, Drama, Thriller


Filmul il urmareste pe sergentul John Kinley (Gyllenhaal), care se afla la ultimul sau tur de razboi in Afganistan, in cadrul caruia face echipa cu localnicul Ahmed pentru a cerceta regiunea. Cand unitatea lor este prinsa in ambuscada, Kinley si Ahmed sunt singurii supravietuitori. Cu inamicii pe urmele lor si Kinley fiind ranit, Ahmed isi risca viata pentru a-l transporta in siguranta.


Wil (2023) - IMDB 7.7

Drama, Istoric, Razboi


Wilfried Wils trebuie sa supravietuiasca in calitate de politist auxiliar in timpul ocupatiei naziste a orasului Antwerp.


Before it Ends (Befrielsen) (2023) - IMDB 7.2

Drama, Razboi

Inspirat de evenimente reale, filmul ilustreaza un capitol intunecat din istoria Danemarcei si dilemele de neinchipuit pe care oamenii trebuie sa le infrunte in urma unui razboi.




Napoleon (2023) - IMDB 6.6

Actiune, Razboi, Biografie


Filmul ofera o privire personala asupra originilor lui Napoleon Bonaparte si a ascensiunii sale rapide si nemiloase la statutul de imparat, vazuta prin prisma relatiei sale tulburate si adesea volatile cu sosia sa si unica sa dragoste, Josephine.


Across the River and Into the Trees (2023) - IMDB 6.9

Drama, Razboi, Romantic


Plasat in Venetia de dupa cel de-al doilea razboi mondial, Colonelul Richard Cantwell, un erou adevarat al armatei americane devastate de razboi, primeste vesti terifiante despre boala sa.


Anatomy of a Fall (2023) - IMDB 7.9

Crima, Drama, Thriller


O femeie este suspectata de omorul sotului ei, iar fiul lor orb se confrunta cu o dilema morala in calitate de martor principal. Un film excelent pe care nu trebuie sa-l ratati!




Sound of Freedom (2023) - IMDB 7.7

Crima, Drama, Biografie


Filmul spune incredibila poveste adevarata a unui fost agent guvernamental transformat intr-un adevarat vigilante care se angajeaza intr-o misiune periculoasa pentru a salva sute de copii de traficanti.


The Bikeriders (2023) - IMDB 7.6

Crima, Drama


Filmul urmareste ascensiunea unui club de motociclisti din Midwest prin vietile membrilor sai. Cu Tom Hardy in rol principal.


Bring Him to Me (2023) - IMDB 7.4

Crima, Thriller


Sub ordinul unui nemilos lider al crimei, un sofer trebuie sa lupte cu constiinta sa si sa conduca un membru al echipei catre o executie. Urmeaza o calatorie lunga si terifianta.


Autobiography (2023) - IMDB 7.3

Crima, Mister, Thriller


Un tanar lucreaza ca paznic intr-o vila pustie. Atunci cand proprietarul revine pentru a incepe campania sa electorala pentru functia de primar, tanarul dezvolta o legatura cu el si il apara cand campania sa este vandalizata, declansand astfel o serie de evenimente violente.




To Catch a Killer (2023) - IMDB 6.6

Actiune, Crima


Baltimore. Ajunul Anului Nou. Un ofiter de politie talentat, dar cu probleme personale (Shailene Woodley), este recrutata de investigatorul sef al FBI-ului (Ben Mendelsohn) pentru a ajuta la realizarea unui profil criminalistic si pentru a urmari o persoana terifianta care terorizeaza orasul.


A Good Person (2023) - IMDB 7.0

Drama


Filmul o urmareste pe Allison, a carei viata se prabuseste in urma implicarii ei intr-un accident mortal. Un film in care Florence Pugh face un rol excelent alaturi de faimosul Morgan Freeman.


The Quiet Girl (2023) - IMDB 7.7

Drama


Irlanda rurala, 1981. O fata linistita si neglijata este trimisa departe de familia sa disfunctionala pentru a locui cu parinti adoptivi pe durata verii. Ea infloreste sub grija lor, dar in aceasta casa unde se presupune ca nu exista secrete, descopera unul terifiant.




A Thousand And One (2023) - IMDB 7.0

Crima, Drama


Dupa ce Inez, isi rapeste fiul din sistemul public de ingrijire al copiilor, cei doi pornesc sa-si recastige sentimentul de acasa, identitate si stabilitate intr-un New York City in schimbare continua.


Rye Lane (2023) - IMDB 7.2

Comedie, Romantic


Doi tineri afectati de relatii anterioare dezamagitoare se conecteaza intr-o zi plina de evenimente in South-London.


BlackBerry (2023) - IMDB 7.4

Biografie, Comedie, Drama


Povestea ascensiunii exponentiale si totodata a disparitiei bruste si catastrofale a primului smartphone din lume.




Old Dads (2023) - IMDB 6.2

Comedie


Trei cei mai buni prieteni devin tati mai tarziu in viata si se trezesc lupta cu directorii de unitati de invatamant pentru prescolari, CEO milenari si orice lucru creat dupa 1987. O super comedie pe care nu trebuie sa o ratati.


Forgotten Love (2023) - IMDB 7.5

Drama, Romantic


Dupa ce isi pierde memoria, respectatul chirurg Rafal Wilczur (Kosiba) traieste acum ca un cersetor sarac, desi acest lucru nu a afectat geniul sau intuitiv in meseria de chirurg. Cu toate acestea, l-a separat de fiica sa Marysia. Dupa 15 ani, se intalnesc din nou fara a se recunoaste unul pe altul, dar cu dorinta de a-si recastiga familia pierduta.


Pain Hustlers (2023) - IMDB 6.5

Drama, Crima


"Pain Hustlers" povesteste viata Lizei Drake (Blunt), o femeie cu o istorie cel putin interesanta si cumva intunecata, care a abandonat scoala si lupta pentru o viata mai buna. Ceea ce o face, intr-un fel, simpatizata, este ca nu face asta doar pentru ea, ci si pentru fiica ei mica (Chloe Coleman), care sufera de o afectiune medicala potential fatala.


Oppenheimer (2023) - IMDB 8.5

Biografie, Istoric


Filmul spune povestea omului de stiinta american J. Robert Oppenheimer si descrie rolul sau in dezvoltarea bombei atomice. Cillian Murphy a demonstrat inca o data ca este un actor exceptional in acest film.




Killers of The Flower Moon (2023) - IMDB 8.0

Crima, Drama


Atunci cand petrolul este descoperit in Oklahoma in anii 1920 sub terenurile Natiunii Osage, oamenii Osage sunt ucisi unul cate unul - pana cand FBI intervine pentru a dezlega misterul.


Boston Strangler (2023) - IMDB 6.5

Crima, Drama, Istoric


Loretta McLaughlin a fost reporterul care a legat prima data crimele si a spart povestea unui criminal notoriu din Boston, care isi omora victimele prin strangulare. Ea si Jean Cole au contestat sexismul de la inceputul anilor 1960 pentru a raporta despre cel mai notoriu criminal in serie al orasului.


Air (2023) - IMDB 7.4

Drama, Sport


Filmul urmareste istoria lui Sonny Vaccaro, expert al marketingului sportiv, si modul in care acesta a condus Nike in ceea ce este probabil cel mai de succes parteneriat din istoria brandului - acela cu celebritatea baschetului mondial, Michael Jordan.




The Creator (2023) - IMDB 6.9

SF, Actiune, Aventura


Pe fundalul unui razboi intre oameni si roboti cu inteligenta artificiala, un fost soldat gaseste o arma secreta, un robot sub forma unui copil mic.


The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes (2023) - IMDB 7.2

SF, Aventura, Drama


Un debut fulminat la cinema si recenzii dintre cele mai pozitive din partea criticilor de film! Povestea oficiala: Coriolanus Snow devine mentorul si dezvolta sentimente pentru tributul feminin din Districtul 12 in timpul celui de-a zecea editie a Jocurilor Foamei.


Scream VI (2023) - IMDB 6.5

Horror, Mister, Thriller


In acest nou film Scream, supravietuitorii crimelor Ghostface lasa orasul Woodsboro in urma si incep un nou capitol in New York City. Sau cel putin asa cred ei. Cu Jenna Ortega (Wednesday) in rol principal.




A Haunting in Venice (2023) - IMDB 6.6

Horror, Crima, Drama


In Venetia de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, Poirot, acum pensionat si care traieste in propriul sau exil, participa fara voia lui la o intalnire. Dar atunci cand unul dintre oaspeti este ucis, depinde de fostul detectiv sa descopere din nou criminalul.


Beau is Afraid (2023) - IMDB 6.8

Horror, Comedie, Drama


In urma mortii subite a mamei sale, un barbat cu maniere blande, dar plin de anxietate se confrunta cu cele mai intunecate temeri ale sale in timp ce se imbarca intr-o aventura epica, inapoi spre casa. Cu Joaquin Phoenix.


Saw X (2023) - IMDB 6.7

Horror, Mister, Thriller


Afland despre existenta unui leac minune care se presupune ca i-ar vindeca cancerul, John Kramer se indreapta spre Mexic pentru a trece printr-un tratament experimental, doar pentru a afla ca a fost prada unei inselatorii. Acum, escrocii devin prada noului joc al lui Jigsaw.


Past Lives - IMDB 8.0

Drama, Romantic


Nora si Hae Sung, doi prieteni din copilarie, sunt despartiti cand familia Norai emigreaza din Coreea de Sud. Douazeci de ani mai tarziu, se reunesc pentru o saptamana fatala in timp ce se confrunta cu notiuni despre dragoste si destin.




No Hard Feelings (2023) - IMDB 6.4

Comedie, Romantic


In pragul pierderii locuintei sale, Maddie gaseste un anunt de munca interesant: parinti in cautarea cuiva care sa il ajute pe fiul lor introvertit de 19 ani sa devina "barbat" inainte de facultate. Are la dispozitie o singura vara pentru a realiza acest lucru. Un filme super dragut cu Jennifer Lawrence in rol principal.


Are You There God? It's Me, Margaret (IMDB 7.4)

Comedie, Drama, Familie


Atunci cand familia ei se muta de la oras in suburbie, Margaret, in varsta de 11 ani navigheaza printre noi prieteni, sentimente noi si inceputul adolescentei.


John Wick: Chapter 4 (IMDB 7.7)

Actiune, Thriller


John Wick descopera o cale de a infrunta inamicul, High Table. Insa inainte de a-si castiga libertatea, Wick trebuie sa se confrunte cu un nou dusman care are aliante puternice la nivel mondial si forte care transforma vechii prieteni in dusmani.




Evil Dead Rise (2023) - IMDB 6.5

Horror, Mister, Thriller


O poveste terifianta si intortocheata despre doua surori instrainate a caror reunire este intrerupta brusc de niste entitati demonice, fortandu-le sa intre intr-o lupta pentru supravietuire.


No One Will Save You (2023) - IMDB 6.3

SF, Horror, Thriller


O persoana exilata, plina de anxietate, trebuie sa se lupte cu un extraterestru care si-a gasit drumul in casa ei. Un film excelent cu Kaitlyn Dever in rol principal, nu va luati dupa nota IMDB.


Flamin' Hot (2023) - IMDB 6.9

Biografie, Drama, Istoric


Aceasta este povestea adevarata a lui Richard Montañez, care, in calitate de ingrijitor Frito Lay, a facut valuri in industria alimentara prin canalizarea mostenirii sale pentru a transforma Flamin' Hot Cheetos dintr-o gustare intr-un fenomen emblematic la nivel mondial.




Spider-Man: Across the Spider-Verse - IMDB 8.7

Animatie, Actiune, Aventura


Miles Morales se catapulteaza prin Multivers, unde intalneste o echipa de Oameni-Paianjen care au ca misiune protejarea existentei sale. Atunci cand eroii se confrunta in privinta modului de gestionare a unei noi amenintari, Miles trebuie sa redefineasca sensul de a fi erou.


Puss in Boots: The Last Wish (Dec 2022) - IMDB 7.8

Comedie, Aventura, Animatie


Il puteti vedea cu cei mici sau separat. In orice caz, este unul dintre cele mai bune filme "Puss in Boots" scos pana acum. Cand celebrul motan descopera ca pasiunea sa pentru aventura i-a consumat opt din cele noua vieti ale sale, acesta porneste intr-o calatorie epica pentru a le restabili. Film nominalizat la 1 premiu Oscar.


They Cloned Tyrone (2023) - IMDB 6.6

Comedie, Mister, SF


O serie de evenimente misterioase aduce impreuna un trio cel putin dubios, care porneste pe urmele unei conspiratii guvernamentale malefice, intr-un caz de mister fascinant. Cu Jamie Foxx in rol principal.




Bottoms (2023) - IMDB 6.9

Comedie


Cele mai buni prietene PJ si Josie incep un club de lupta la liceu pentru a intalni fete si a-si pierde virginitatea. Doar ca la scurta vreme de la infiintare isi dau seama ca acest club se transforma in...ei bine, sa zicem, ceva mult mai mare decat si-au imaginat vreodata.


Strays (2023) - IMDB 6.3

Comedie, Aventura


Un caine abandonat face echipa cu alti caini pentru a se razbuna pe fostul sau proprietar. Cum sa nu te uiti?



Extraction 2 (2023) - IMDB 7.0

Actiune


In acest nou film, Tyler Rake (Chris Hemsworth) este trimis in India pentru a salva fiica unui magnat al drogurilor. Filmul este o continuare la succesul de box-office din 2020, Extraction.


The Equalizer 3 (2023) - IMDB 6.9

Actiune, Crima, Thriller


In acest nou film, Robert McCall (Denzel Washington) se intoarce in rolul protectorului celor nevinovati. De data aceasta, este nevoit sa se confrunte cu mafia italiana.




Godzilla Minus One (2023) - IMDB 8.4

Actiune, Aventura, Drama


Japonia de dupa razboi se afla in punctul cel mai de jos al tarii, atunci cand apare o noua criza sub forma unui monstru urias care ameninta existenta intregii populatii.


Maestro (2023) - IMDB 7.2

Biografie, Drama


Aceasta poveste de dragoste prezinta relatia de o viata intre dirijorul-compozitor Leonard Bernstein si actrita Felicia Montealegre Cohn Bernstein.




filme bune, filme bune 2023, filme 2023, cele mai bune filme 2023, top filme 2023, filme noi 2023, cele mai bune filme 2023, ce filme vedem, ce film  vedem








Film sau Serial?

bottom of page