top of page

Tsunami, asteroizi sau era glaciara? Top 8 cele mai bune filme apocaliptice cu dezastre naturale!

Dezastrele naturale sunt un subiect care fascineaza si sperie oamenii deopotriva. In ultimele decenii, cinematografia a adus pe marele ecran numeroase filme care prezinta aceste evenimente catastrofale, creand o legatura intre public si impactul lor devastator. Filmele despre dezastre naturale au devenit populare in ultimele decenii, iar acestea sunt create pentru a ne arata cat de vulnerabili suntem in fata fortelor naturii si cat de important este sa fim pregatiti pentru a ne proteja.


Aceste filme ofera o perspectiva asupra modului in care dezastrele naturale pot afecta vietile oamenilor, precum si impactul lor asupra mediului si a planetei in general. De la cutremure si tsunami-uri, pana la uragane si incendii de padure, filmele despre dezastre naturale ne prezinta o gama larga de evenimente catastrofale si ne arata modul in care oamenii incearca sa supravietuiasca si sa se adapteze la aceste situatii. Mai jos regasiti un top de filme cu si despre dezastre naturale. Sa incepem.


The Wave (2015) - IMDB 6.6

Actiune, Aventura, SF


The Wave este un film norvegian despre o familie care ramane prinsa intr-un hotel dupa ce un intreg munte se prabuseste intr-un fiord care produce valuri de peste 80 de metri. Un film excelent, plin de suspans, pe care trebuie neaparat sa-l vedeti!


The Wandering Earth (2019) - IMDB 5.9

Actiune, Aventura, SF


The Wandering Earth urmareste o echipa de astronauti in timp ce incearca sa opreasca Pamantul sa se ciocneasca de Jupiter. Acest film chinezesc Netflix a avut atat de mult succes incat a devenit al cincilea film cu cele mai mari incasari din toate timpurile din state.


Geostorm (2019) - IMDB 5.3

Actiune, Thriller, SF


Cand reteaua de sateliti a Pamantului conceputa pentru a controla clima globala incepe sa functioneze defectuos, incepe o cursa contra cronometru pentru un inginer pentru a descoperi amenintarea reala inainte ca o geo-furtuna la nivel mondial sa distruga omenirea. Cu Gerard Butler in rol principal!


2012 (2009) - IMDB 5.8

Actiune, Aventura, SF


Un scriitor frustrat se lupta sa-si mentina familia in viata atunci cand o serie de catastrofe globale ameninta sa anihileze omenirea. Un film bun, care merita o nota mai buna pe IMDB - un film cu suspans, actiune, si joc actoricesc bun (John Cusack in rol principal).


Greenland (2020) - IMDB 6.4

Actiune, Thriller


O familie se lupta pentru supravietuire in fata unui dezastru natural cataclismic. Un film bun, similar cu mai faimosul sau frate "2012", cu un Gerard Butler foarte bun.


Don't Look Up (2021) - IMDB 7.2

Comedie, Drama, SF


Doi astronomi trebuie sa starneasca un scandal mediatic gigant pentru a avertiza omenirea cu privire la apropierea unei comete care va distruge planeta Pamant. Cu o distributie de actori exceptionala, filmul a impartit publicul in doua categorii: cei care-l iubesc si cei care nu-l agreeaza deloc.


Melancholia (2011) - IMDB 7.1

Drama, SF


Daca n-ai mai vazut pana acum niciun film realizat de Lars von Trier, acest film o sa te ia putin prin surprindere, prin stilul specific de filmare si atmosfera creata. Povestea: Doua surori nu gasesc echilibrul in relatia dintre ele, in timp ce o noua planeta misterioasa ameninta sa distruga Pamantul in urma unei coliziuni distrugatoare. Un film psihologic exceptional pe care s-ar putea sa trebuiasca sa-l vezi de mai multe ori pana sa-l intelegi complet.



Armageddon (1998) - IMDB 6.7

Aventura, Actiune, SF


Acest film nu avea cum sa lipseasca din acest top - puteti spune ca e vechi, ca e cu Bruce Willis si iar salveaza asta lumea...dar nu aveam cum sa nu-l punem in top! Povestea: Dupa ce a descoperit ca un asteroid de dimensiunea Texasului va lovi Pamantul in mai putin de o luna, NASA recruteaza o echipa cel putin neobisnuita de experti, pentru incerca sa salveze planeta. Film nominalizat la 4 premii Oscar.

Citeste si:


21.170 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page