top of page

Recomandare de super film SF, castigator de Oscar (7.9 IMDB), disponibil pe HBO Max!

Filmul Arrival este unul dintre cele mai interesante si remarcabile filme SF din ultimii ani. In acest articol, vom explora povestea si temele acestui film, precum si interpretarea sa filozofica. Arrival, regizat de Denis Villeneuve, este bazat pe o povestire scrisa de Ted Chiang, intitulata "Story of Your Life". Filmul ii are in rolurile principale pe Amy Adams, Jeremy Renner si Forest Whitaker.


Despre ce este vorba in film?


Povestea filmului incepe in momentul in care 12 obiecte misterioase se aterizeaza pe Pamant. Aceste obiecte sunt de origine extraterestra si sunt numite "vase". In calitate de expert in lingvistica, Louise Banks (jucata de Amy Adams) este recrutata de armata pentru a ajuta la comunicarea cu extraterestrii. Banks este insarcinata sa invete limba extraterestra si sa stabileasca o comunicare cu acestia. In timp ce face asta, Banks incepe sa aiba viziuni si flash-uri despre viitor, care ii permit sa prevada unele evenimente. In cele din urma, ea descopera ca aceste viziuni sunt de fapt o parte a modului in care extraterestrii comunica si ca acestia ii transmit un mesaj vital despre umanitate.


Filmul exploreaza ideea de non-liniaritate a timpului


Una dintre temele centrale ale filmului este comunicarea si dificultatile sale. Banks si echipa sa se confrunta cu o limba noua, complet diferita de orice altceva de pe Pamant. In timp ce incearca sa invete aceasta limba, Banks descopera ca felul in care comunicam poate avea un impact profund asupra modului in care percepem lumea. De asemenea, filmul exploreaza ideea de timp si de non-liniaritatea acestuia. Banks incepe sa aiba viziuni despre viitor, care o ajuta sa prevada anumite evenimente. Aceasta tema pune in discutie intrebari filozofice profunde despre natura timpului si despre modul in care il percepe si experimenteaza fiecare individ.

Arrival este, de asemenea, un film despre umanitate si despre modul in care percepem ceea ce este diferit. In timp ce echipa de oameni incearca sa comunice cu extraterestrii, apar tensiuni intre diferite natiuni si moduri de gandire. In cele din urma, Banks descopera ca exista o legatura profunda intre noi si extraterestri si ca putem gasi un mod de a comunica si de a colabora.


Filmul este disponibil spre vizionare pe HBO Max!


Arrival este un film fascinant si plin de semnificatie. De la explorarea comunicarii si a non-liniaritatii timpului, pana la temele legate de umanitate si perceptia noastra a altor lumi, acest film ofera o experienta imersiva excelenta. Puteti viziona acest film excelent pe HBO Max!

Citeste si:

6.916 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page