top of page

Top 5 cele mai bune filme despre hartuire (bullying) la scoala!

Hartuirea (bullying) la scoala, ca si hartuirea in afara contextului academic, se refera la unul sau mai multi agresori care au o putere fizica sau o putere sociala mai mare decat victima si care actioneaza in mod repetat agresiv fata de victima lor. Bullying-ul poate fi verbal sau fizic.

Este un fenomen extrem de negativ ce a capatat amploare la nivel mondial si pe care tot mai multe institutii doresc si trebuie sa-l elimine. Nu incurajam niciun comportament de acest fel si suntem mandri de toti copiii si adolescentii care au curajul de a-si demasca atacatorii. Mai jos regasiti un top putin mai atipic: 5 filme despre hartuire la scoala (bullying).


Mean Creek (2004) - IMDB 7.2

Crima, Drama


Cand un adolescent este agresat, fratele si prietenii lui il ademenesc pe bataus in padure pentru a se razbuna. Un film care expune consecintele la fel de grave ale razbunarii asupra atacatorului, nu doar cele rezultate in urma fenomenului de bullying.


Wonder (2017) - IMDB 7.9

Drama


Bazat pe romanul de succes publicat de New York Times, acest film spune povestea incredibila a lui August Pullman, un baiat cu cicatrici pe fata care intra in clasa a cincea, mergand pentru prima data la o scoala publica. Un film nominalizat la Oscar.


Klass (2007) - IMDB 7.9

Drama


Un licean obisnuit din Estonia decide sa-si apere colegul de clasa agresat. Acest lucru declanseaza un razboi intre el si liderul clanului de batausi al clasei. Cum onoarea adolescentilor este un lucru delicat, totul se termina tragic, terifiant. Un film pe care cu siguranta nu l-ai vazut si pe care ti-l recomandam cu drag.


Speak (2004) - IMDB 7.2

Drama


Dupa ce sufera o trauma pe durata vacantei de vara, Melinda intra la liceu, alegand sa nu vorbeasca. Luptandu-se cu scoala, prietenii si familia ei, ea spune povestea intunecată a experientelor sale si de ce a ales sa nu vorbeasca. Cu Kristen Stewart (Twilight) in rol principal.


Let The Right One In (2008) - IMDB 7.9

Drama, Horror


Oskar, un agresat constant de un grup de tineri, gaseste dragoste si razbunare prin Eli, o fata frumoasa, cu un secret terifiant. Un film excelent dar si socant in acelasi timp. Un film care va va lua prin surprindere. Recomandam si remake-ul american "Let Me In" (2010 - IMDB 7.1), un film de asemenea exelent cu Chloe Grace Moretz si Kodi Smith-McPhee in rolurile principale.


Citeste si:

1.812 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page