top of page

Top cele mai bune seriale cu evadari din inchisoare, de la Prison Break pana la Oz!

Serialele cu evadari din inchisoare sunt un gen popular in lumea cinematografiei. Acestea implica de obicei un grup de detinuti care incearca sa evadeze din inchisoare, iar actiunea se concentreaza pe planificarea si executia evadarii, precum si pe consecintele acesteia. Mai jos am pregatit un top cu cele mai bune seriale cu si despre viata in inchisoare. Sa incepem.


1. Oz (1997-2003) - IMDB 8.7

Crima, Drama, Thriller


Serialul, care este deja o legenda printre serialele cu inchisori, prezinta activitatile zilnice ale unei inchisori neobisnuite si ale locuitorilor sai criminali. Nominalizat la 2 premii Emmy.


2. Wentworth (2013-2021) - IMDB 8.6

Crima, Drama, Thriller


Serialul arunca o privire asupra vietilor detinutilor si a personalului inchisorii de la Wentworth Correctional Center, si evidentiaza suisurile si coborasurile vietii lor in sistemul penitenciar.


3. Orange is the New Black (2013-2019) - IMDB 8.1

Crima, Drama, Comedie


Castigator al 4 premii Emmy! Condamnata un an si jumatate pentru o crima veche de un deceniu privind transportul de bani pentru droguri, Piper Chapman, se confrunta cu realitatea dura din inchisoare si incearca sa faca fata noii ei vieti. Dar deja stim ca nu va fi atat de simplu, nu? Altfel, acest serial nu ar fi avut 7 sezoane!


4. The Night Of (2016) - IMDB 8.5

Crima, Drama, Mister


O miniserie excelenta, castigatoare a nu mai putin de 5 premii Emmy cu un subiect foarte tare! Dupa o noapte petrecuta cu o femeie pe care a agatat-o, un barbat se trezeste si o gaseste moarta iar acesta este acuzat de uciderea ei.


5. Prison Break (2005 - 2017) - IMDB 8.3

Crima, Drama, Actiune


Din cauza unei conspiratii politice, un om nevinovat este condamnat la moarte si singura lui speranta este fratele sau, care are misiunea de a se infiltra in mod deliberat in aceeasi inchisoare pentru a evada alaturi de fratele sau. Probabil cel mai popular serial despre evadari din inchisoare!


6. Escape at Dannemora (2018) - IMDB 7.9

Biografie, Drama, Crima


Benicio del Toro si Patricia Arquette joaca in aceasta mini serie excelenta in care o angajata a inchisorii din nordul statului New York se implica romantic cu mai multi detinuti si ii ajuta sa evadeze.


7. For Life (2020 - 2021) - IMDB 7.6

Biografie, Drama, Crima


Serial bazat pe o poveste adevarata! Un prizonier devine avocat si lupta sa-si anuleze sentinta pe viata pentru o crima pe care nu a comis-o.


Citeste si:


7.519 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page