top of page

Top 10 cele mai mai bune filme de Oscar disponibile pe Netflix, pe care trebuie sa le vezi acum!

Desi uneori pare ca Netflix are doar filme mediocre sau ca nu apare nimic nou (mai ales daca ati accesat platforma zilnic pentru o perioada), ei bine nu e chiar asa. Faimoasa platforma de streaming are foarte multe filme castigatoare de premii Oscar.

Astfel, am facut un pic de research si a reiesit acest articol, care cuprinde cele mai bune filme de pe Netflix care au castigat un premiu Oscar de orice fel. Haideti sa-l parcurgem impreuna!


Django Unchained (2012) - IMDB 8.5

Drama, Western


Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx, Christoph Waltz. Trei actori incredibili in acest film regizat de Quentin Tarantino care a castigat doua premii Oscar si alte 58 de alte premii. Daca nu l-ai vazut inca de cel putin 6 ori, e momentul sa o faci. Povestea: Cu ajutorul unui vanator de recompense german, un sclav eliberat porneste sa-si salveze sotia din mainile unui proprietar brutal de plantatie din Mississippi.


1917 (2019) - Nota IMDB 8.2

Actiune, Drama, Razboi


Filmul este castigator al nu mai putin de 3 premii Oscar! Povestea: 6 aprilie 1917. In timp ce un batalion de infanterie se lupta pe teritoriul inamicului, doi soldati sunt desemnati sa realizeze o misiune extrem de periculoasa si importanta: sa transmita un mesaj care va opri 1.600 de soldati sa intre direct intr-o capcana mortala.


Marriage Story (2019) - IMDB 7.9

Drama, Romantic


Filmul este castigator al unui premiu Oscar! Un regizor de scena si sotia sa actrita trec printr-un divort obositor si de la o extrema la alta - lucru care ii poate unii sau despartii definitiv. Scarlet Johansson si Adam Driver joaca in acest film excelent, regizat de Noah Baumbach.

My Octopus Teacher (2020) - IMDB 8.1

Documentar


Un film diferit. Un film care a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun documentar. Un documentar exceptional pe care ti-l recomandam cu drag chiar daca nu-ti plac deloc documentarele. Da-i o sansa, atat iti zicem. Un realizator de film stabileste o prietenie neobisnuita cu o caracatita care traieste intr-o padure de alge din Africa de Sud, invatand in timp ce animalul isi impartaseste misterele lumii lui.


The Irishman (2019) - IMDB 7.8

Crima, Drama


Nu a castigat niciun Oscar dar a fost nominalizat la nu mai putin de 10 premii Oscar! Asasinul Frank Sheeran se uita inapoi la secretele pe care le-a pastrat ca membru loial al familiei criminale Bufalino. Un film epopeic de 3 ore jumate care merita fiecare minut atentia ta!


Roma (2018) - IMDB 7.7

Drama


Castigator al 3 premii Oscar, filmul reda povestea unui an din viata unei familii din clasa de mijloc in Mexico City, la inceputul anilor 1970. Este un film extrem de premiat, castigand in total nu mai putin de 252 de premii din domeniul cinematografiei!


Zero Dark Thirty (2012) - IMDB 7.4


Drama, Thriller


O cronica a vanatorii, care a durat mai bine de un deceniu, a liderului terorist al-Qaeda, Osama bin Laden, dupa atacurile din septembrie 2001 ale turnurilor gemene, care se finalizeaza cu moartea teroristului ca urmare a eforturilor armatei Navy SEALS, in 2011.


The Last Days (1998) - IMDB 7.9

Documentar, Razboi


La sfarsitul anului 1944, chiar daca se confruntau cu o infrangere iminenta, nazistii au cheltuit resurse enorme pentru a ucide sau a deporta peste 425.000 de evrei in timpul „curatarii” Ungariei. Acest documentar castigator de Oscar, produs executiv de Steven Spielberg, se concentreaza pe situatia a cinci evrei maghiari care au supravieauit anchisorii la Auschwitz. Desi aceșsti supravietuitori povestesc ororile la care au fost martori si au indurat ca urmare a „solutiei finale” a nazistilor, triumfurile lor individuale sunt o dovada a sperantei si umanitatii.


If Anything Happens I Love You (2020) - IMDB 7.8

Animatie, Drama, Scurtmetraj (13 minute)


In urma celei mai mari tragedii din viata lor, doi parinti indurerati calatoresc printr-un gol emotional in timp ce plang pierderea copilului lor. Un scurtmetraj emotionant exceptional.


The Power of The Dog (2021) - IMDB 6.8


Drama, Western, Romantic


Benedict Cumberbatch si Kirsten Dunst joaca in acest film western in care parca nu conteaza atat de mult lipsa actiunii continue, iar acesta este meritul talentului lor actoricesc. Carismaticul fermier Phil Burbank inspira frica si veneratie celor din jur. Cand fratele sau aduce acasa pe noua sotie si pe fiul acesteia, Phil ii necajeste pana cand se afla chiar el expus posibilitatii iubirii.


Vizionare placuta!




120.191 afișări0 comentarii

Kommentarer


Film sau Serial?

bottom of page