top of page

Top cele mai bune filme cu roboti!

Un gen de film inclus cumva in palaria Science Fiction, filmele cu roboti, cyborgi si alte asemenea aratari au fascinat oamenii inca de la inceput - fie ca vorbim de filme foarte vechi ale caror efecte speciale si costume ni se par (acum) invechite sau de filme in care totul este digitalizat, filmele cu roboti vor fi intotdeauna apreciate.

Si pentru ca sunt foarte multe (si nu toate foarte bune), v-am pregatit mai jos un top al celor mai bune filme cu roboti. Enjoy!


The Terminator (1984) - IMDB 8.1


Actiune, Sci-Fi


"Hasta la vista, baby!"


Un soldat uman este trimis inapoi in timp (din 2029) pana in 1984 pentru a opri un cyborg aproape indestructibil, care a fost programata sa ucida o femeie al carei fiu nenascut este cheia salvarii viitoare a umanitatii.


Terminator 2: Judgement Day (1991) - IMDB 8.6


Actiune, Sci-Fi


Continuarea celebrului film, care spune povestea unui alt cyborg care este trimis intr-o misiune de a-l ucide pe fiul lui Sarah, John Connor. Cu toate acestea, un alt cyborg, a fost insarcinat sa-l protejeze.


Blade Runner 2049 (2017) - IMDB 8.0


Actiune, Mister


O intrare destul de controversata in acest top. In timp ce originalul (cel din 1982) este fara indoiala unul dintre cele mai bune si mai adorate filme ale genului, Blade Runner 2049 a fost mai mult pe stilul, fie il iubesti fie il urasti. A fost laudat pentru grafica si estetica de tipul cyberpunk, dar a avut probleme cu ritmicitatea si schimbarea un pic cam drastica fata de original.

K, un ofiter al departamentului de politie din Los Angeles, dezvaluie un secret care ar putea crea haos. El pleaca in cautarea unui fost "blade runner" care a disparut de peste trei decenii.



Transformers (2017) - IMDB 7.0


Actiune, Sci-Fi


In opinia noastra cel mai bun si cam singurul film Transformers ce merita vizionat! Shia LaBeouf si Megan Fox au o chimie aparte si fac amandoi un rol excelent in acest film de actiune aproape continua. O lupta straveche intre doua specii de roboti, Autobotii si maleficii Decepticons, vine pe Pamant, insa nimeni nu banuieste ca puterea suprema dintre ei ar putea fi detinuta de un adolescent.


Ex Machina (2014) - IMDB 7.7


SF, Thriller, Drama


Castigator al unui premiu Oscar. Un tanar programator este selectat sa participe la un experiment revolutionar in inteligenta sintetica, prin evaluarea calitatilor umane ale unui robot umanoid foarte avansat. Unul dintre cele mai bune filme cu Alex Garland, care prezintă una dintre cele mai bune scene de dans robotic.


Pacific Rim (2013) - IMDB 6.9


Actiune, Sci-Fi


Pe masura ce se declanseaza un razboi intre omenire si o specie de creaturi marine, un fost pilot si un stagiar sunt desemnati sa readuca la viata o arma speciala aparent invechita, intr-un efort disperat de a salva lumea de la apocalipsa.


I Am Mother (2019) - IMDB 6.7


Mister, Sci-Fi


In urma disparitiei omenirii, o adolescenta este crescuta de un robot conceput sa repopuleze pamantul. Dar legatura lor unica este amenintata cand un strain soseste cu vesti alarmante.


Passengers (2019) - IMDB 7.0


Drama, Sci-Fi


Nu neaparat un film clasic cu roboti, dar un film foarte bun in care joaca doi actori excelenti: Jennifer Lawrence si Chris Pratt. O defectiune a unei capsule de dormit a unei nave spatiale care calatoreste catre o planeta indepartata trezeste un pasager cu 90 de ani mai devreme.




2.037 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page