top of page

Top 10 cele mai bune filme de aventura aparute in 2022!

Filmele de aventura reprezinta un gen care infatiseaza de obicei un protagonist sau grup de oameni care se imbarca intr-o calatorie plina de actiune, emotie si pericol. Adesea implica elemente de mister, fantezie sau science fiction, iar protagonistul se poate confrunta cu obstacole si provocari periculoase pe parcurs. Genul se concentreaza de obicei pe cresterea si dezvoltarea povestii protagonistului, iar rezultatul calatoriei are adesea consecinte semnificative pentru finalul filmului.

Deci: actiune, pericol si aventura? Daca si voi ati spus da, atunci mai jos regasiti cele mai bune filme de aventura aparute in 2022! Sa incepem.


The Northman (2022) - IMDB 7.1

Aventura, Actiune, Drama


Nicole Kidman si Alexander Skarsgard joaca in acest film excelent in care un tanar print viking se afla in cautarea razbunarii pentru cei care sunt responsabili de uciderea tatalui sau.


Prey (2022) - IMDB 7.2

Aventura, Actiune, Drama


Naru, o razboinica priceputa a natiunii Comanche, lupta pentru a-si proteja tribul impotriva unuia dintre primii pradatori foarte evoluati care au aterizat pe Pamant.


The Batman (2022) - IMDB 7.8

Aventura, Actiune, Crima


Filmul atat de criticat de faptul ca Robert Pattinson urmeaza sa joace rolul lui Batman pare ca a cam dat lovitura si este nominalizat la 3 premii Oscar pentru 2023! Cand un criminal in serie sadic incepe sa ucida personalitati politice cheie din orasul Gotham, Batman este fortat sa investigheze coruptia ascunsa a orasului si sa puna la indoiala implicarea familiei sale.


Top Gun: Maverick - IMDB 8.4

Actiune, Drama, Aventura


Dupa treizeci de ani, Maverick inca isi depaseste limitele ca fiind un pilot de top, dar trebuie sa se confrunte cu fantomele trecutului sau atunci cand ii conduce pe absolventii de elita ai TOP GUN intr-o misiune care cere sacrificiul suprem din partea celor alesi sa faca parte din echipa.


Bullet Train (2022) - IMDB 7.3

Aventura, Comedie, Actiune


Cinci asasini de la bordul unui tren care se misca extrem de rapid descopera ca misiunile lor au ceva in comun. Un film regizat de David Leitch cu Brad Pitt in rol principal.


The Gray Man (2022) - IMDB 6.5

Actiune, Aventura, Thriller


Atunci cand cel mai priceput agent al CIA, a carui identitate adevarata nu este cunoscuta de nimeni, descopera accidental secrete terifiante ale agentiei, un fost coleg psihopat pune o recompensa pentru uciderea lui, declansand o vanatoare globala de asasini internationali.


Uncharted (2022) - IMDB 6.3

Actiune, Aventura


Uncharted este un film bun de aventuri pe care il poti vedea impreuna cu toata familia. Cu efecte speciale demne de 2022 si actiune din plin, Tom Holland reuseste sa faca un rol foarte bun. Povestea: Nathan Drake este recrutat de experimentatul vanator de comori Victor „Sully” Sullivan pentru a recupera averea colectionata de Ferdinand Magellan si pierduta acum 500 de ani de Casa Moncada.


The Adam Project (2022) - IMDB 6.7

Actiune, Aventura, Comedie


Dupa ce a "aterizat" accidental in anul 2022, pilotul de lupta Adam Reed face echipa cu eul sau de 12 ani pentru o misiune de salvare a viitorului. Un film in care Ryan Reynolds chiar face un rol foarte bun.


The Woman King (2022) - IMDB 6.7

Actiune, Aventura, Istoric


O epopee istorica inspirata de evenimente adevarate care au avut loc in Regatul Dahomey, unul dintre cele mai puternice state ale Africii din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea. Viola Davis face un rol excelent in acest film.


The Lost City (2022) - IMDB 6.1

Comedie, Actiune, Aventura


O aventura prin jungla cu Sandra Bullock, Channing Tatum, Brad Pitt si Daniel Radclife - nu suna rau, asa-i? Ei bine, asta promite filmul "The Lost City": multe faze funny, actiune si multa aventura. Filmul spune povestea unei scriitoare de romane de dragoste care este plecata in turneu cu fotomodelul cartii ei si care este prinsa intr-o tentativa de rapire undeva prin...jungla!


Citeste si:

50.726 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page